NLO
PrintscreenYoutube
NLO

PrintscreenYoutube

NLO, Foto: PrintscreenYoutube

Velika Britanija želi da veruje: više od 10% javnosti tvrdi da je videlo NLO.

Da bismo obeležili NLO nedelju na BLAZE-u, stručnjaci su dali svoja viđenja: Filip Mantl, direktor istraga za Britansko udruženje za istraživanje NLO-a; i Nick Pope, bivši istražitelj NLO-a Ministarstva odbrane sa godinama službe u vladi.

Kanal je sproveo istraživanje među 2.000 odraslih osoba iz UK u vezi sa pitanjima vanzemaljskih i neidentifikovanih vazdušnih pojava, sa nekim zapanjujućim rezultatima. Na primer, 11% ispitanika veruje da je videlo NLO .

Odgovarajući na brojke, Pope je rekao , "To je pravilno redovno ispitivanje javnog mnjenja baš kao što biste tražili o bilo kojoj temi. Ako ekstrapolirate te cifre, to su milioni viđenja. Dakle, to je neverovatno. "

Iako postoji čitav niz poznatih slučajeva koje se mogu navesti, bilo da je reč o Rosvellu, Teheranu ili Rendelsham Forestu, Pope kaže da su oni koji su mu bili „izuzetno zabrinjavajući“ sve bliske promašaji između NLO-a i komercijalnih aviona ... kada su piloti, vojno osoblje, policajci, kada vam se istovremeno prate stvari na radaru, to mi privuče pažnju. 

Ranije 2020. godine, Pentagon je zvanično objavio tri deklasifikovana video snimka NLO-a, koji su odmah postali svetska tačka razgovora i pokrenuli predstojeći izveštaj američkih obaveštajnih agencija kao deo zakona o pomoći COVID-19 - to je zato što „Zakon o odobrenju obaveštajne službe“. neće proći, pa su ga podržali na račun za koji su znali da će ga usvojiti ", rekao je Pope.

Viđenja NLO-a su uobičajena već godinama, ali interesovanje se samo povećalo delimično zahvaljujući pop kulturi, ali i zbog razvoja poput Mars rovera koji traži život ili Njujork Tajmsa koji pokriva klipove Pentagona. „To je tradicionalno vrlo skeptična publikacija kada su u pitanju NLO ... Mislim da je to zaista bila prekretnica“, objasnio je Mantle.

Prema 52% ispitanika, panika i strah bili bi dominantne reakcije kada bi se dokazalo da vanzemaljci posećuju Zemlju. Mantle, koji je razgovarao sa ljudima koji su doživeli bliske susrete i treće (kontaktne) i četvrte (otmice) vrste, kaže da iskustva „zavise od pojedinca“.

Raspravljajući o istraživanju za svoju knjigu Bez pristanka , Mantle je rekao, "Mnogi ljudi su rekli da svim srcem veruju da su to bića iz drugog sveta, drugi su rekli da misle da je to neka vrsta duhovnog iskustva, drugi jednostavno nisu znali."