Bitkoin
Profimedia
Bitkoin

Profimedia

Bitkoin, Foto: Profimedia

Bitkoin je ponovo počeo da slabi, pokazuju najnoviji podaci. Pad te digitalne valute, zabeležen u četvrtak, 21. januara, premašio je 10% u roku od 48 sati.

Cena bitkoina je pala preko šest procenata na $32.527, što je prvi put od 13. januara da je niža od $33.000, prema podacima sajta CoinDesk.

Najpoznatija svetska kriptovaluta imala je nekoliko nedelja rasta, nakratko dostigavši $41.940 ovog meseca. Međutim, ponovo je došlo do oštrog pada vrednosti, podseća CNBC.

Iter, druga kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, takođe je izgubio 10% u odnosu na prethodna dva dana. Taj ‘novčić’ je maksimalnu vrednost od $1.439 dostigao u utorak, 19. januara, prema podacima koje navodi Coin Metrics.

Ukupna tržišna vrednost svih kriptovaluta pala je za više od $100 milijardi u roku od 48 sati. Zabeležen je pad sa oko $1,06 biliona na skoro $949 milijardi.

Međutim, vrednost bitkoina i dalje je u plusu, čak 150% u protekla tri meseca.

Uprkos tome, skeptici se brinu da je bitkoin samo još jedan ‘balon na tržištu koji čeka da pukne’. Ova kriptovaluta je poznata po svojoj nestabilnosti. Naglo je skočila blizu $20.000 krajem 2017. godine pre nego što je pala sledeće godine.

Bonus video

IMA LI PRAVOG DOMAĆEG KOLAČA BEZ DLAKE? Mi smo se našalili sa pitanjem, a odgovori su urnebesni!