Mrtvačnica
skrisot
Mrtvačnica

skrisot

Mrtvačnica, Foto: skrisot

 Kada je Jake Evans, profesionalni fotograf, odlučio da uđe u napuštenu kuću za pogrebne usluge u gradu Besemeru u američkoj saveznoj državi Alabami, nije ni slutio kakvo ga iznenađenje unutra čeka.

Pogrebnu kuću u sklopu koje je i mesto za sahranjivanje pokojnika izgradio je 1992. godine muškarac po imenu Clyde Booth koji je imao želju da napravi pogrebno mesto za preminule poput drevnih pogrebnih mesta sličnih katakombama kakve su bile u antičkom Rimu.

Mrtvačnica

skrisot

Mrtvačnica, Foto: skrisot

Clyde Booth pokopima se bavio još kao tinejdžer, a kada je otvorio svoje pogrebno poduzeće, smestio ga je pod zemlju te je nudio razne metode pogreba. Jedna od njih bila je i sahranjivanje pokojnika u veliku komoru u koju je stalo osam metalnih sanduka. No, porodica pokojnika nije smela da uđe u tu sobu u kojoj su se nalazili leševi, već su cveće polagali na velikom humku iznad mračne sobe, a poruke najmilijima mogli su da ostave i na velikom memorijalnom zidu.

No, pogrebno poduzeće zatvorilo se 2003. godine, a 2009. godine vlasnik je preminuo od srčanog udara. U mrtvačnicu više niko nije ulazio dok je 2015. godine nije odlučio posetiti profesionalni fotograf Jake Evans kako bi video što se u njoj nalazi. Međutim, ni u najgoroj noćnoj mori nije očekivao što će pronaći.

Mrtvačnica

skrisot

Mrtvačnica, Foto: skrisot

 U tajnoj sobi, u koju su odlagani leševi, i dalje su se nalazili posmrtni ostaci preminulih, a jedan sanduk bio je čak i otvoren, a u njemu su se nalazile kosti tela, ali ne i lubanja mrtvaca.

– Bilo je ludo, kao u horor filmu. Polako smo obilazili mesto i gledali u kuteve sobe pre nego što smo ulazili u njih. Bilo je jako nerealno, kao u horor filmu – rekao je tada Evans.

U mrtvačnici su se, osim leševa, nalazile i tekućine za balzamiranje, a sve stvari bile su porazbacane po podu. Nakon njihovog otkrića, vlasti su očistile napuštenu kuću, ali se o njoj se u tom američkom kraju još i danas priča.

Pročitajte: