TESLINE TAJNE ZA DOBAR ŽIVOT Šta je naš naučnik video kao neophodne uslove za sreću

Nikola Tesla živeo je pomalo asketski, usamljenički život, ali i u poznim godinama bio je vrlo vitalan i uspešan u nauci.

Nikola Tesla
Nikola Tesla, Foto: Arhiva Alo!

Pronalazač Nikola Tesla bio je jedan od najkreativnijih i najplodnijih umova koje je čovečanstvo ikada imalo. Bio je vrlo aktivan na genijalnim projektima do kasnih godina života(doživeo je 87), ostavši podjednako energičan i usredsređen na njih kao u mladosti, iako treba reći da je vodio pomalo usamljenički život.

Mnogi se pitaju kako je uspeo u tome da i u kasnijim godinama zadrži energiju i bistrinu koje su bile potrebne da se bavi izumima i naukom?

Verovao da je važno krenuti u život na pravi način i razvijati zdrave navike još od mladosti. Tako je, naime, u jednoj izjavi iz 1933. godine, govorio da je naše stanje tela i uma u starosti samo je potvrda toga kako smo proveli svoju mladost i da je tajna njegove vlastite snage i vitalnosti u tome što je u mladosti vodio ono što bi se moglo nazvati pobožnim životom.

Njegova izvrsnost proizlazila je iz razumevanja da mora da kontroliše svoje “strasti i apetite” ako želi da ostvari svoje snove i nastavi da radi sve do smrti. Imajući to u vidu, on je od ranih godina krenuo da živi disciplinovano i planirano, radeći i koncentrišući se samo na ono što je želeo da ostvari.

Tvrdio je da mu nije potreban odmor jer nikada nije preterivao u naporima. Kao jedan od ključnih uslova za ostavrenje čoveka u potpunosti navodio je neophodnost odabira životnog cilja koji će biti kompatabilan sa temperamentom pojedinca.

Veliki naučnik je bio ubeđen i  kako postoji puno stvari koje nas čine neproduktivnim, a jedan od veoma bitnih faktora po njemu je  loša ishrana.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi