karavan, optička varka
TikTok printsc.
karavan, optička varka

TikTok printsc.

Foto: TikTok printsc.

I ovoga puta, fotografija se ponovo širi, što ljude deli u dve grupe.

Ne vide svi iste boje. To dokazuje i najnovija fotografija Spensera Portera iz australijskog grada Melburna, koji se zaista iznenadio kada je saznao da njegov partner novo kupljenu kamp kućicu vidi u sasvim drugoj boji. U pokušaju da reši ovu dilemu, objavio je fotografiju kamp kućice na društvenoj mreži i pustio ljude da odluče. Međutim, nije znao da će njegov post izazvati burnu raspravu koja je postala viralna.

Otac dvoje dece kupio je retro kamp kućicu iz 1970. godine da bi mogao da vodi porodicu na putovanja. Odlučio je da snimi obnovu mobilnog vozila na TikTok-u , gde je počeo da objavljuje kratke video zapise iz procesa obnove. Međutim, interesovanje za njegov profil samo je poraslo kada je dodao objavu pitajući ljude koje boje misle da je njegova kamp kućica.

Koju vi boju vidite?

 

Dvadesetjednogodišnjak je rekao da je dilemu pokrenuo njegov razgovor sa partnerom koji je započeo potpunom slučajnošću. „Rekao sam:„ Oh, to je zaista prelep belo-plava kamp kućica“, započeo je Porter. Kako je objasnio, njegov partner je odgovorio da je kamp kućica belo-roze. „Karavan smo pokazali i mojim zetovima, koji su takođe videli različite boje, pa smo shvatili da svi imaju drugačiju perspektivu o tome koje je boje vozilo zaista “, rekao je Porter.

Stoga je odlučio da kamp kućicu objavi na društvenoj mreži. U to vreme nije ni slutio da će, zahvaljujući ovom postu, gledanost njegovog profila početi naglo da se povećava. Njegova veb lokacija RetroViscountReno bila je stara manje od dva dana, ali nekoliko video snimaka na ovom nalogu već je ukupno imalo približno milion pregleda. Više od 11.000 ljudi takođe je počelo da prati njegov profil.

Najveće iznenađenje za čoveka bila je izjava prethodnog vlasnika kamp kućice. Mladom paru otkrio je da je vozilo zapravo belo-zeleno . „Bivši vlasnik je nesvesno slikao optičku varku jer mu se prethodna boja nije svidela. Karavan je prvobitno bio kremast, pa je želeo da ga oboji kako bi se istakao “, rekao je Porter koji je objasnio da na vozilu vidi čak i on različite boje u zavisnosti od toga kako ga svetlost pogađa.

"Iako znam da je bela i zelena, i dalje vidim bele i plave boje. Nisam našao ružičasto-belu koju moj partner vidi tamo", rekao je čovek. Porter se nada da može da obnovi kamp kućicu i pripremi ja za putovanje kasnije ove godine da odvede porodicu u Malakota na istočnoj obali Viktorije.