avion , putnik, stjuardesa
TikTok printsc.
avion , putnik, stjuardesa

TikTok printsc.

avion , putnik, stjuardesa, Foto: TikTok printsc.

Avion prepun putnika je dao gromoglasan aplauz i stjuardesa je počela da pleše od sreće nakon što je par koji je očigledno ignorisao pravila maske za lice izbačen iz leta.

Brendan Elder je ove nedelje otišao na TikTok kako bi podelio snimke scene, snimljene pre poletanja jugozapadnog leta sa aerodroma.

Na video snimku se vidi zaposleni u aviokompaniji kako razgovara sa ženom koja tvrdi da je sledila zahteve da stavi masku na lice kada joj se to zatraži , kako bi se zaštitila od širenja koronavirusa .

Neidentifikovana žena je očigledno besna dok optužuje zaposlene u aviokompaniji da 'lažu', govoreći: 'Kažete da se nisam povinovala i stavila masku kada ste to tražili od mene? Da li mi ozbiljno kažete da nisam stavila masku kad ste to tražili? Ti si lažov.'

Uprkos ženinim argumentima, čini se da ona ne oseća saosećanje od ostalih putnika, jer se može čuti kako jedna osoba viče „bok!“ usred razmene, dok drugi viče: 'Izlazi iz aviona!'

Putnici su počeli da navijaju i aplaudiraju dok su žena i muškarac s njom ustali da napuste avion, mada se pobrinula da svoja osećanja učini poznatim kada se okrenula i zalepila srednji prst onima koji su izrazili svoju radost.

Čim se par nije našao na vidiku, jedna od stjuardesa došla je do sredine prolaza i krenula da igra, ukazujući na to da osoblje nema nedoumica kada je reč o sprovođenju pravila.

Iako je žena tokom video snimka nosila masku, Soutvest Airlines primećuje da „savezni zakon nalaže da svaka osoba nosi masku sve vreme na aerodromu i tokom leta, uključujući i tokom ukrcavanja i sletanja.“

Činjenica da je ženi trebalo da kaže da nosi masku ukazuje na to da je skinula zaštitni pokrivač, čime je prekršila savezni zakon.

Veb lokacija avio-kompanije dalje objašnjava da odbijanje nošenja maske „može rezultirati odbijanjem ukrcavanja, uklanjanjem iz vazduhoplova i / ili kaznama prema saveznom zakonu“.