prsten, izgubljen
Facebook printsc.
prsten, izgubljen

Facebook printsc.

prsten, izgubljen, Foto: Facebook printsc.

Kaže se da strpljenje donosi ruže. Jedan par je pravi dokaz za to. Venčani prsten, koji je par izgubio pre pedeset godina, možda je zaboravljen, ali sreća im se ipak nasmešila nakon toliko vremena. Njihovo blago došlo im je baš na Dan zaljubljenih i pronađeno je na način koji niko ne bi očekivao.

Karen Autenriet i njen suprug Robert imali su zaista divan dan zaljubljenih. Okruženi decom i unucima, raspakovali su kutiju sa prstenom koju je Karen izgubila pre pedeset godina. Uprkos svim naporima, žena nije uspela da pronađe svoj zlatni prsten na kojem su ugravirani inicijali para i datum venčanja , ali promašao neko, koji joj je to vratio.

Neverovatna priča počela je da se piše tokom zime 1973. godine, kada je Čikago pogodila surova zima. „Parkirala sam automobil ispred bakine kuće i popela se preko snega pomažući deci da uđu u auto“, seća se Karen kobnog dana, kao i juče. „Imala sam hladne ruke jer nisam imala rukavice a moj prsten je jednostavno pao u sneg “, objašnjava supruga.

Razumljivo je bila veoma razočarana gubitkom, ali prihvatila je činjenicu da verovatno nikada više neće videti prsten. Ali svemir je imao druge planove. Sara Batka, koja živi u nekadašnjoj kući Karenine bake i deke, pronašla je prsten u svojoj bašti pre nekoliko godina.

prsten, izgubljen

Facebook printsc.

prsten, izgubljen, Foto: Facebook printsc.

I tako je krenula potraga za vlasnikom koji se još verovatno nada. Nakon što su dve istoričarke, Karol Flinn i Linda Lamberti, označene u komentaru ispod, odlučile su da reše ovu misteriju. Obe rade u Istorijskom društvu Ridge, koje vodi istorijske zapise i njihovu interpretaciju u četvrtima Čikaga.

Istoričarke su koristili vladine zapise, novinske arhive i genealoške stranice da bi pronašli poreklo prstena , napisala je Flinn u objavi na Fejsbuku. Otkrili su da je pre Autenriet kuća pripadala baki i deki koji su živeli tu gde je pronađen prsten. Prema njihovoj potrazi, takođe su mogli da utvrde njegovo trenutno mesto u teksaškom gradu San Antoniju. Na osnovu ovih podataka pretpostavili su da prsten pripada Karen.

"Žena je bila na Fejsbuku i oko pola tri popodne poslala sam joj oduševljenu, možda malo zbunjujuću poruku. Pitala sam da li prsten ne pripada njoj", napisala je Flinn u postu. „Pisala mi je kasnije u ponedeljak ujutro - on je bio njen! Bila je oduševljena što je pronađena nakon toliko godina. Povezali smo se telefonskim pozivom i vodili smo veoma dirljiv razgovor “, opisala je istoričarka.

Flinn je potom prsten poslala Karen, koja je sačekala na dan zaljubljenih da bi otvorila paket. "Ne mogu da verujem. Naša 55. godišnjica biće 16. aprila i nikada ne bih pomislila da ću svoj prsten dobiti nazad nakon skoro pedeset godina “, rekla je srećna žena.