Putovanje
pixabay.com
Putovanje

pixabay.com

Putovanje, Foto: pixabay.com

Ako ste jedan od poslednjih ljudi koji se zadržavaju da bi pokupili svoj prtljag, verovatno ste primetili jednu ili dve torbe koje su preostale, vrtele se u krug, a niko ih nije preuzeo.

Međutim, u današnje vreme se to ne dešava često kao nekada, sada kada su računari zaduženi za dodelu prtljaga odgovarajućem odredištu. Ali, naravno, to se ipak se ponekad desi, obično zbog prebukiranih letova ili ako je neko promenio let u poslednjem trenutku.

aerodrom konstantin veliki, niš

Promo

aerodrom konstantin veliki, niš, Foto: Promo

Ako niko ne zatraži prtljag nazad, avio-kompanija će pokušati da otkrije kome pripada, što se ponekad može utvrditi gledanjem imena na samom koferu. Obično će kontaktirati vlasnika i zadužiti nekoga da im preda prtljag.

Onda je to još jedna igra čekanja – ovaj put ostaje u skladištu oko 60 dana. Ako prođe toliko vremena i  niko se ne javi za prtljag radi se obično jedna od dve stvari.

Torba i sav njen sadržaj pokloniće se u dobrotvorne svrhe ili će se održati aukcija. Naravno, avio-kompanija vam pruža prilično dugo vremena da zatražite izgubljeni prtljag pre nego što on završi u prodavnici polovne robe.

Ali ako nikada ne želite da vaš kofer postane jedna od ovih torbi, trebalo bi da se raspitate o tome koje avio-kompanije su pouzdane po pitanju prtljaga.

Pročitajte još: