gospodar prstenova ruska verzija
YouTube prin.screen
gospodar prstenova ruska verzija

YouTube prin.screen

gospodar prstenova ruska verzija, Foto: YouTube prin.screen

1991. godine, 10 godina pre objavljivanja filmske adaptacije Pitera Džeksona, Tolkinovi obožavaoci u Sovjetskom Savezu mogli su da se „dive“ ovoj fantastičnoj priči na većem platnu. Danas materijal izaziva osmeh sažaljenja, što možete i sami proveriti, jer je od nedavno u potpunosti na Jutjubu.

Preko 50-minutni film „Hraniteli Časti 1“ („Vatčmen Part 1 - Film zasnovan na priči DRR Tolkien“) pojavio se pre nekoliko dana na Jutjubu i u vreme pisanja ovog članka ovaj film već ima preko 1,5 miliona pregleda. Istovremeno, dobija vrlo pozitivna mišljenja - iako gledaoci u komentarima ne kriju da ga gledaju uglavnom ironično.

Danas taj film u najboljem slučaju može zabaviti gledaoce - vrlo jednostavna montaža, loša gluma i specijalni efekti koje bi danas svako uradio u jednostavnom grafičkom programu. Ali dobro - barem je u svoje vreme SSSR bio prvi. Pogledajte kako je ispalo.

Film je navodno samo jednom emitovan na Lenjingradskoj televiziji , nakon čega je završio u arhivi. Tolkinovi obožavaoci ga dugi niz godina traže na raznim mestima na mreži, i konačno je 2021. naslednik pomenute organizacije - 5TV - iznenada celu stvar je pustio na Jutjubu. Dakle, to je potpuno legalan materijal.

Takođe je vredno napomenuti da je pre nekoliko godina ista televizija objavila više od sat vremena dugu verziju Hobita - snimljena i puštena u istom stilu. Možete ga pogledati u nastavku.