Beri Krejn
Printscreen
Beri Krejn

Printscreen

Beri Krejn, Foto: Printscreen

Ubistvo poznatog holivudskog televizijskog reditelja i producenta Berija Krejna (57) pre 34 godine konačno je rešeno.

Pročitajte još:

Osumnjičeni, Edvard Hit (52) iz Severne Karoline, uhapšen je zahvaljujući ponovljenom testiranju DNK dokaza prošle godine Hit koji je iz Severne Karoline optužen je za ubistvo reditelja i svetski poznatog igrača bridža koje je bilo nerešeno od 1985. godine.

Pronađen je u garaži svoje kuće 5. jula 1985. umotan u čaršav sa telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je nasmrt izudaran velikom keramičkom statuom.

Do hapšenja je došlo posle više od tri decenije od zločina i misterije kojom je bilo obavijeno ubijstvo Krejna, poznatog po mnogim poznatim televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, među kojima su hitovi "Dalas," "Nemoguća misija", "Čarobnjak"...

Osumnjičenog Edvarda Hita su su istražioci priveli u martu, a on je tokom ispitivanja priznao ubistvo Berija Krejna. Policija je do Hita došla pošto je pronađen njegov otisak prsta u Krejnovom autu koji je ukraden iz njegove kuće posle ubistva.

Agenti FBI uspeli su da uzmu uzorak njegovog DNK sa šoljice za kafu i opušaka koje je ostavio u mehaničarskoj radnji gde je radio. Hitu preti doživotna kazna zatvora.

Krejn je rođen u Detroitu i bio je poznati igrač bridža kada se preselio u Los Anđeles 50-ih godina kako bi radio u Holivudu.