"KO PUSTI DETE NA IGRALIŠTE..." Skandalozana odredba, deci zabranili da se igraju u parku, a za sve su krive KOMŠIJE!

Jedna osnovna škola u Holandiji zatvorila je igralište za decu jer su se stanari okolnih zgrada žalili da su deca preglasna, a na osnovu odluke lokalnih vlasti.

Sportski teren i dečije igralište u Ulici Koste Glavinića
Ilustracija, Foto: Savskivenac.rs

Zabrana na igralištu škole De But u Najmegenu važi do kraja meseca, a ko je prekrši suočiće se s kaznom od 10.000 evra, prenosi BBC.

Kako se navodi, lokalno stanovništvo se žalilo da deca prave buku veću od 70 decibela, koliko je dozvoljeno, da bi se nakon mewrenja utvrdilo da deca proizvode buku od 88 decibela.

Odluka škole izazvala je burne reakcije, a 4.000 građana potpisalo je peticiju kojom traže od lokalnih vlasti da je povuku.

"To je bizarna situacija i nije u redu prema deci", rekao je direktor škole Janeke Kolsen.

"PAKAO U PAKLU, KRV U KRVI" Tito ga je napravio, ali ga nije posetio: Ljude su ubijali kašikama! Ovo je surova istina o Golom otoku!

Lokalni kancelar Noel Vergunst odluku je obrazložio time da je standardi koji reguliše nivo buke premašen i da je moralo nešto da se preduzme.

Inače, holandska deca, prema istraživanju UNICEF-a, važe za najsrećniju na svetu, pre svega zbog manjeg pritiska da u ranom uzrastu rade testove i zbog toga što je njihovo obrazovanje zasnovano na učenju kroz igru.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi