NA POTONULOM TITANIKU SE UPRAVO DOGAĐA ČUDO! Ronioci su ga obišli posle 14 godina i kada su videli šta mu se događa PREBLEDELI SU! (VIDEO)

Ronioci su "Titanik" posetili prvi put u poslednjih 14 godina, a brod koji je nekada predstavljao vrhunac luksuza pronađen je u procesu raspadanja na dnu okeana i opustošen bakterijama koje jedu metal.

Titanik
Titanik, Foto: screenshoot/Youtube

* Ronioci su "Titanik" posetili prvi put u poslednjih 14 godina

* U procesu je raspadanja na dnu okeana i opustošen bakterijama koje jedu metal

* Najfascinantniji aspekt je bilo videti kako Titanik okean "jede" i vraća u svoj elementarni oblik

Seriju od pet zarona završio je ovog meseca istraživački tim Triton, koji je otišao skoro 600 kilometarajužno od Njufoundlanda u Kanadi i zaronio na 4.000 metara ispod površine na kojoj sada počiva brod za koga se smatralo da "ne može da potone“, navodi se u saopštenju kompanije Triton.

Dom zdravlja traži doktora, kada vidite šta bi dali neće vam biti dobro, ali postoji JEDAN PROBLEM!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 22.08.2019. 10:50 Dom zdravlja Dubrovnik je pre skoro dve nedelje na društvenim mrežama objavio oglas da traži pedijatra, ali se do sada niko nije javio, prenosi Jutarnji list. Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza Pedijatru nude platu od 14.000 kuna (oko 1.900 evra), stan od oko 55 metara kvadratnih, ali i mogućnost dodatne zarade u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

Tim stručnjaka, naučnika i predstavnik Nacionalne uprave za okeane i atmosferu snimio je snimke 107-godišnje olupine posebno prilagođenim kamerama.

4K snimci omogućiće da se vidi olupina u tehnologiji proširene i virtuelne stvarnosti.

Brod je potonuo 1912. godine kada je udario u ledeni breg, što je dovelo do smrti 1.517 od 2223 ljudi na brodu.

Snimci, koji će biti iskorišćeni za novi dokumentarni film kompanije Atlantic Productions, prikazuju efekte korozije soli, bakterija koje jedu metal i dubokih strujnih delovanja na razgradnju broda.

- Najfascinantniji aspekt je bilo videti kako Titanik okean "jede" i vraća u svoj elementarni oblik, pružajući utočište za izuzetno raznolik broj životinja- rekao je Patrik Lahji, predsednik i suosnivač Triton Submarine-a.

Viktor Veskovo, generalni direktor Caladan Oceanic-a i glavni pilot podmornice, primetio je da uspeh ove serije zarona ka Titaniku otvara pristup obilasku ostalih teško dostupnih olupina koristeći sličan postupak.

OTIŠLA U BOLNICU ZBOG KAMENA U BUBREGU Lekari joj rekli da ustvari ima trudove! Prvo su mislili da će roditi blizance, a kada je izašlo druga beba doživela je ultimativni šok! (FOTO)

- Sada imamo proveren sistem koji može lako i više puta da poseti bilo koju olupinu okeana, na bilo kojoj dubini, bilo gde u svetu i detaljno je prouči. Ozbiljno razmišljamo o tome gde da ga sledeće odvedemo - rekao je Veskovo.

Ipak, misija nije imala za cilj samo proučavanje. Ronilački tim položio je venac i održao ceremoniju u čast onima koji su umrli u potonuću broda.

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi