Roditelji zainteresovaniji za pozitivne metode vaspitanja

U okviru kampanje koja promoviše koncept pozitivnog roditeljstva, danas je održan besplatni vebinar "Nije lako znati kako" gde su roditelji razgovarali sa profesionalcima i dobili odgovore na pitanja kako da praktikuju pozitivne metode odgajanja dece kada naiđu na izazove.

Roditelji treba da obrate pažnju na to šta im deca jedu
Foto: Shutterstock

Centar za prava deteta održava obuke namenjene roditeljima, kako bi se oni osnažili da umesto telesnog kažnjavanja dece primenjuju alternativne pristupe koji nemaju negativne posledice po razvoj deteta, navodi se u saopštenju.

O ovim temama govorile su porodična psihoterapeutkinja Vera Despotović i psiholog Mira Paul, a razgovor je moderirao novinar Miša Stojiljković.

Kroz prethodne obuke pozitivnog roditeljstva, roditelji su imali priliku da nauče više o metodama pristupa detetu kada je u stanju ljutnje i agresije, prepoznavanju i kontrolisanju sopstvenih emocija i razvijanju pozitivne komunikacije, efikasnom vaspitanju, pozitivnom nagrađivanju...

Do sada je vebinar ispratilo više od 1.300 roditelja, a svi zainteresovani koji nisu imali priliku da prisustvuju vebinaru, to mogu učiniti putem Fejsbuk profila.

Vebinar je organizovan u okviru projekta "Prava deteta u politikama i praksi" koji Centar za prava deteta sprovodi u partnerstvu sa Save the Children International i uz finansijsku podršku Vlade Švedske.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi