Roditelji treba da obrate pažnju na to šta im deca jedu
Shutterstock
Roditelji treba da obrate pažnju na to šta im deca jedu

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Centar za prava deteta održava obuke namenjene roditeljima, kako bi se oni osnažili da umesto telesnog kažnjavanja dece primenjuju alternativne pristupe koji nemaju negativne posledice po razvoj deteta, navodi se u saopštenju.

O ovim temama govorile su porodična psihoterapeutkinja Vera Despotović i psiholog Mira Paul, a razgovor je moderirao novinar Miša Stojiljković.

Kroz prethodne obuke pozitivnog roditeljstva, roditelji su imali priliku da nauče više o metodama pristupa detetu kada je u stanju ljutnje i agresije, prepoznavanju i kontrolisanju sopstvenih emocija i razvijanju pozitivne komunikacije, efikasnom vaspitanju, pozitivnom nagrađivanju...

Do sada je vebinar ispratilo više od 1.300 roditelja, a svi zainteresovani koji nisu imali priliku da prisustvuju vebinaru, to mogu učiniti putem Fejsbuk profila.

Vebinar je organizovan u okviru projekta "Prava deteta u politikama i praksi" koji Centar za prava deteta sprovodi u partnerstvu sa Save the Children International i uz finansijsku podršku Vlade Švedske.

Pročitajte: