10 najlepših destinacija u Srbiji (VIDEO)

Alo/Blic/V.M. | Razbibriga 2020-05-09 14:38:35 2020-05-09 14:38:35

Srbija je prelepa.

Shutterstock, ilustracija

Svetska ekonomska kriza je uticala na to da ponekad moramo da uklonimo letovanje u inostranstvu sa liste naših prioriteta. Srbija je puna prirodnih lepota za kvalitetan godišnji odmor.

10 najboljih mesta za odmor u Srbiji

1. Fruška gora je planina sa 16 jezera, 40 vodopada i 17 manastira. Nebrojeni vinogradi, guste šume i pećina, samo su deo te lepote.

2. Bela Crkva je poznata kao "vojvođanska Venecija" i ima šest većih i nekoliko manjih jezera. Lokacija je pogodna za kampovanje, kupanje, rekreaciju i ribolov i sve je popularnija.

3. Srebrno jezero se nalazi kod Velikog Gradišta, dugačko 14 km, širine 4 km. Veoma je popularno mesto za odmor i proglašeno je srpskim morem.

4. Palićko jezero kod Subotice je privlačno zbog lekovitog blata, izvora mineralne vode, obale i veoma je atraktivno kupačima.

5. Planina Tara je nacionalni park u kome se može pronaći trećina celokupne flore Srbije. Dom je čuvene Pančićeve omorike, ima bogatu faunu, dva spomenika kulture i nalazi se u Zapadnoj Srbiji.

6. Stara planina se nalazi u Istočnoj Srbiji, a vrh Babin zub je rezervat prirode. Obiluje prirodnim lepotama i poznata je po prvoj žičari kod nas.

7. Đerdap je veoma atraktivna lokacija, jer se u blizini nacionalnog parka nalazi Golubačka tvrđava na obali Dunava, tako da je lokacija odlična i za krstarenje.

8. Krupajsko vrelo je jedno od obeležja mističnog Homoljskog kraja, koje je poznato i po kuhinji. Ovo šumsko jezero se meša i sa lekovitom vodom termalnih izvora, upotpunjujući čar ovog mesta.

9. Reka Drina je idealna za krstarenje, jer se u blizini nalazi jezero Perućac, a mogu se celim tokom razgledati šume i planine, a prolazi se i kroz kanjon.

10. Lazarev kanjon je jedna od najmanje poznatih turističkih destinacija koja još uvek nije u potpunosti ispitana, obiluje pećinama od kojih je najpoznatija, gde legenda kaže da se knez Lazar sa vojskom odmorio nakon bitke na Marici.

 

Expand player
Pogledajte više