Avion
printscreen/youtube
Avion

printscreen/youtube

Avion, Foto: printscreen/youtube

Dvoje putnika će tužiti kompaniju "United Airlines", jer su bili u avionu kada se motor zapalio u vazduhu! Svaki podnosilac zahteva traži odštetu u iznosu od preko pola miliona američkih dolara.

Let aviona "boing 777“, Kompanije "United airlines", koji je leteo na relaciji Kolorado – Honolulu, loše se završio. Avion je prinudno sleteo u Denver, a krhotine delova aviona bile su razbacane po stambenoj četvrti u Brumfildu.

Putnici Džozef Mekginli i Džonatan Stravn istakli su da su lično, emocionalno i finansijski pretrpeli posledice incidenta, koji se dogodio 20. februara.

Sudu u Čikagu su podneli odvojene tužbe u kojima traže odštetu od 500.000 američkih dolara. Navode da su pretrpeli ogroman strah misleći da će avion da se sruši, jer su svojim očima videli bljesak eksplozije motora.

Na video-snimcima objavljeni na Tviteru posle incidenta, videlo se kako avion leti nisko iznad Brumfilda a komadi letelice padaju na zemlju.

"Zamislite kako je putniku kad gleda kroz prozor aviona i bespomoćno posmatra motor koji gori. Užas koji vas obuzme traje skoro čitavu večnost", istakao je advokat Robert Kliford zastupnik podnosilaca tužbenog zahteva.

Kliford zastupa i porodice 72 putnika "boinga 737", koji se srušio u Etiopiji 2019. godine.

Velika Britanija je privremeno zabranila letove avionima tipa "boing 777", koji koristi isti motor kao i onaj koji se zapalio u Koloradu.