policija, ubistvo
YouTube prin.screen
policija, ubistvo

YouTube prin.screen

policija, ubistvo, Foto: YouTube prin.screen

Ubistvo Kristin Smart jedan je od istinskih slučajeva zločina gde svi u osnovi "znaju" šta se dogodilo , mada slučaj zvanično ostaje nerešen.

Pre 25 godina, kao student na Kalifornijskom politehničkom državnom univerzitetu, Kristin je prisustvovala rođendanskoj zabavi prijatelja na dan memorijalnih vikenda. U 2 sata ujutru, dvoje učenika koji su prisustvovali zabavi pronašli su je onesvešćenu na travnjaku u kampusu. Dok su pomagali Kristin da se vrati u njen dom, pridružio im se još jedan student po imenu Paul Flores i ponudio joj da je vrati kući, jer je živela u blizini. Ostali studenti su se složili i otišli. Tada je poslednji put neko drugi osim Paula Floresa video Kristin Smart.

Kada je prijavljena kao nestala, policija je mislila da je možda pobegla kao u slučaju Maura Murrai . Drugi su mislili da je on, takođe , teritorija Skota Pitersona , možda i nju ciljao. Međutim, većina ljudi koji su čitali ili su umešani u slučaj verovali su da je Kristinin nestanak jednostavan. Oni veruju da je poslednja osoba koja ju je videla živu, Paul Flores, osoba zbog koje je nestala.

Prema izveštaju, indirektni slučaj protiv Paul Floresa toliko je jak, da uključuje lični račun koji je njegov cimer dao o njemu koji je priznao ubistvo. Izjava cimera kaže da mu je Paul rekao "Da, ubio sam je i odveo do moje mame i ona je još uvek tamo". Čovek koji je živeo pored Paulove majke, kaže da se seća noći kada su Paul i još jedan čovek kasno uveče iskopali rupu u dvorištu svoje majke, a zatim rupu napunili cementom.

Postoji i ovaj drugi izveštaj o četiri žene koje optužuju Paula Floresa za seksualni napad .

U 25 godina od te noći kada je Kristin nestala, policija je pretražila dom Paula Floresa i dom njegovog roditelja, čak i koristeći pse leševa, ali potraga nikada nije uspela da krene napred. Iako se čini da je tako jednostavan slučaj (priča o njemu kako je istrčao i izolovao pijanu ženu toliko sumnjičav, da je to bila osnova nepravdne smrtne tužbe porodice Smart protiv Paula Floresa ), činilo se i da pravda nikada neće biti izvršena kako je staza išla sve hladnije i hladnije. Pre pet godina postojao je tračak nade kada je šerif okruga San Luis Obispo objavio da imaju novo vođstvo u slučaju, ali proteklo je više godina.

U januaru 2020. agent FBI-a koji je radio na slučaju rekao je ljudima da će uskoro biti „velikih vesti“ u slučaju, ali opet, izgleda da se ništa nije dogodilo. Policija je vršila pretrese. Ali sada su pretrage bile sve učestalije. Na kraju su u ovom slučaju odslužili 41 nalog . Prvo je policija dobila naloge za pretres dva Floresova vozila, a zatim novi nalog za njegov dom. U februaru je uhapšen zbog nepovezane optužbe za oružje (mada je potpuno moguće da je optužen samo zbog policijske pažnje na slučaj).

Konačno, 13. aprila 2021. Policija i njegovog oca Rubena Floresa uhapsila je policija Luisa Obispa. Paul Flores je optužen za Kristinino ubistvo i ne ispunjava uslove za kauciju, a njegov otac za pomoć u ubistvu uz kauciju od 250.000 USD. Nekada predator u kampusu, Paul Flores je sada 44-godišnjak. Ruben Flores ima 80 godina.

Za sada, šef policije kaže da ne objavljuju nove tragove koji su doveli do izvršenja pretresa i hapšenja Pola i Rubena. Međutim, znamo da su barem neke informacije došle od pristupa njihovim telefonskim pozivima i tekstualnim porukama. Zbog informacija koje je podcast prikupio, policija je pronašla nove svedoke za intervju, što je stvorilo nove tragove.

Kristinino telo još uvek nije pronađeno, ali policija kaže da je posvećena da pronađe njene ostatke.