surferka, more, daska za surfovanje
Instagram pr.screen
surferka, more, daska za surfovanje, Foto: Instagram pr.screen

Samo 22-godišnja talentovana surferka Ketrin Dijaz iz Salvadora umrla je tokom treninga na plaži u blizini njene kuće. Diaz je izabrala da surfuje okeanom, ali ga je grom pogodio nedugo nakon ulaska u vodu.

Hitna služba stigla je na mesto nesreće, pokušavajući da je oživi, ali je Ketrin umrla tačno na plaži. Prema svedocima, iznenadna promena vremena iznenadila ih je. Nije bilo naznaka da će biti oluje u petak, 19. marta, pošto je nebo bilo čisto.

Sportistkinja je trenirala za takmičenje ISA Vorld Surf Games, koje će se održati u Salvadoru u maju ove godine. Na ovom takmičenju, Ketrin je trebalo da se bori za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, koje će se održati u julu. Surfovanje će premijerno biti izvedeno na ovogodišnjim Olimpijskim igrama kao takmičarski sport.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KATHERINE DIAZ (@katherinecook7)

Međunarodna surferska federacija takođe je reagovala na tužnu vest o smrti devojke. „Ketrin, svetski ambasador za sport , oličila je radost i energiju zbog koje je surfovanje toliko posebno i dragoceno za nas “, objavila je federacija na Fejsbuku, dodajući da je Diaz međunarodno briljirala i da je predstavljala svoju zemlju sa ponosom u takmičenjima i šampionatima u surfovanju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by KATHERINE DIAZ (@katherinecook7)

"Napustila nas je sjajna sportistkinja koja je predstavljala našu zemlju. Vidimo se uskoro, veliki borče. El Salvador je tužan", napisala je Salvadoranska asocijacija surfera.

Ketrin Diaz je sahranjena prošle nedelje, navodi Ski Nevs . Mediji su podelili fotografiju njenog sanduka, pored kojeg je daska za surfovanje.

Ketrin je surfovanje započela kao dete, kada je učestvovala na lokalnim takmičenjima u surfovanju, koja je takođe pobedila. Kasnije je postala prva žena u Salvadorskom nacionalnom surferskom timu koja je predstavljala zemlju u inostranstvu. Međutim, nije imala vremena da ispuni svoj olimpijski san.