MAPA STARA PREKO 600 GODINA ŠOKIRALA SVET Otkrivena misterija Antarktika! (VIDEO)

Neverovatan podatak.

Piri Reis, otomanski kartograf i admiral
Piri Reis, otomanski kartograf i admiral, Foto: Youtube/Printscreen

 

Ako je Antarktik pre tzv. promene polova bio znatno severnije nego danas i ako nije bio pokriven ledom do pre 6000 godina pre nove ere, kako nas uči istorija, ko je onda živeo u to vreme da je mogao to da zabeleži na karti, pre svih poznatih civilizacija?!

Osim toga, ko je to mogao da učini pre izuma morskog hronometra u 18. veku, koji je rešio problem tačnog praćenja geografskih dužina na visokim morima? Ako je konvencionalno znanje o istoriji ljudske rase tačno, onda naša civilizacijia nije niti dovoljno stara, niti je bila dovoljno napredna da bi joj se pripisala brojna misteriozna monolitska i arheološka nalazišta širom sveta.

LEGENDARNI SUSRET BATE I EL KOMANDANTEA "Imate li vi opoziciju?", upitao je Živojinović, "Kako da ne..." odgovorio je Kastro

Upravo je karta otomanskog admirala i kartografa Pirija Reisa iz 1513. deo isečka puno kompleksne priče o ljudskoj istoriji, koja hrabro izaziva rašireno shvatanje te iste istorije. Antarktik je prvi put zvanično uočen 1820. godine tokom jedne ruske ekspedicije.

Ljudima pripadne muka kada čuju šta je ovaj kralj uradio zbog ljubavi!

AUTOR: Alo.rs/M.G. DATUM I VREME: 06.11.2019. 16:49 Jedna od najvećih evropskih ljubavnih priča, ali i najstrašnijih saga o osveti, dolazi nam iz istorije Portugala. Kralj Alfonso, Foto: Printscreen Kralj Alfonso IV zabranio je svom sinu Petru I da se oženi ženom koju je voleo i ubio ju je kako bi ih držao razdvojene.

Tada je uočeno kako je u potpunosti prekriven ledenim pokrivačem, za koji se smatra da se formirao pre oko 35 do 45 miliona godina. Iz tog razloga Antarktik nije mogao da se pojavi na karti pre 1820., a sve karte na kojima se on nalazi trebalo bi da imaju naznačene ledene polove koji su stari nekoliko miliona.

ŠOKIRANI LJUDI ODLETELI NA SVE STRANE! Lagana vožnja se pretvorila u najveći horor! Ovaj uređaj je napravio problem! (VIDEO)

Neverovatno precizna, karta Pirija Reisa svakako izaziva sumnje u to što zaista znamo o drevnim civilizacijama. Reč je o karti sveta koja je obuhvatila izveštaje i merenja vojnih obaveštajaca, a koju je sastavio otomanski admiral Reis.

Mapu je, dakle, 1513. u Carigradu napravio Ahmed Muhidin Piri, poznatiji kao Piri Reis, a ona i danas zbunjuje naučnike.

DELOVALO JE DA JE TRUDNA! Carinci zaustavili novinarku na aerodromu, kada su videli šta je uradila ostali su u šoku!

Najzanimljivija pojava na takozvanoj "Neobjašnjivoj mapi" je Antarktik: ne samo da na njemu nema leda, već je povezan sa Južnom Amerikom.

BONUS VIDEO: Počela je paklena godina četvorke! Spremite se za mučne promene!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi