Olivera Katarina je šezdesetih godina iz Pariza u Škupštinu grada Beograda donela jednu informaciju!

Alo.rs/V.Đ. | Razbibriga 2020-08-09 11:16:02 2020-08-09 11:16:02

Da li ste znali da u Beogradu prave palačinke po receptu vrhunskog pariskog majstora?

Olivera,Japanski poster/Skupštin

Kada je Olivera Katarina šezdesetih i sedamdesetih godina u Francuskoj i Italiji gradila istinsku svetsku karijeru, bivala je rado viđena gošća na prijemima umetničke elite i žurkama krem de la krema. Takvi događaji su neretko bili začinjeni i trpezama, specijalitetima, a na jednom pariskom prijemu našoj glumici su se posebno dopale palačinke u vinskom šatou koje su spremali vrhunski kuvari.

Olivera Katarina je na toj svetkovini zamolila domaćina da joj od kuvara uzme recept, koji je ona donela u Skupštinu grada Beograda, u vreme kada je njen pokojni suprug Miladin Šakić bio potpredsednik Beograda dok je Branko Pešić bio predsednik gradske vlade.

Pročitajte:

Od tada se do danas u Skupštini grada Beograda palačinke u vinskom šatou spremaju po receptu koji je Olivera Katarina donela iz Pariza. To su reporteru Alo.rs ispričala dva konobara u restoranu te institucije. Jednom prilikom smo to upitali i Oliveru, a ona je rekla da se toga seća kroz maglu, ne pamti ni na kom događaju u Parizu je dobila recept, niti kom kuvaru u skupštini je dala.

Volite li palačinke u vinskom šatou?

 
 

 

Preporučujemo:

Expand player
Pogledajte više