selfi
Shutterstock

 

selfi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Zaboravite na selfi! Zaboravite na puko fotografisanje sebe. Zaboravite podignute obrve i napućene usne. Pročitajte šta je sada u trendu na društvenim mrežama i dobro osmislite sliku koju ćete objaviti.

Dobar filter i još bolji plan su osnova lepog i popularnog profila na društvenim mrežama. Nova pravila se menjaju bukvalno iz meseca u mesec, a glavno je: Selfi više niko ne slika!

Kratki filmovi atmosfere su popualrni.

1. Ne objavljujte "velike" mudrosti!

2. Nabavite filter

Čitav profil treba da bude ujednačen i sređen poput modnog magazina. Sada su popularne vertikalne fotorgrafije arhitekture i prirode.

3. Neko drugi mora da slika.

Potpuno su deplasirane slike samog sebe. Fotografiju mora da napravi neko drugi, jer to znači da osoba na slici ne putuje sama. Slike sa muškom rukom koja pruža ružu više nisu popularne. Sada treba smisliti nešto drugo. Naročito su u trendu fotografije po principu "skrivene kamere".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Can’t wait to go back out there and be stared at like “what the hell is she doing” ? which pic / video is your fave? ??

A post shared by MARTA SIERRA (@marta__sierra) on Apr 21, 2020 at 5:33am PDT

 

4. Fotografija kao scena iz filma.

Slike treba osmisliti i veoma su poželjne fotografije koje govore priču. Filmske i crno-bele fotografije su apsolutno u trendu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

This is why they tell you to stay home. Swipe for tik tok bts behind this shot ??

A post shared by Jane Williamson (@janeinsane) on May 12, 2020 at 12:58pm PDT

Nekada je bila sramota kada influensera "uhvate" u laži, a mnogi su posle skandala kada je "provaljeno" da su montirali sebe i laste ispred Tadž Mahala, morali da ugase profile sa milionskim pratiocima. Više nije tako. Lepu i zanimljivu montažu koja prikazuje svet iz bajke, sajberpank ili šaljiv trenutak treba zakačiti na profilu.

Komentari (1)

milica

11.06.2020 17:00

Pa, tako, naravno..ja sam se oduvek tako i fotografisala, uvek sam gledala da mi fotografija ima atmosferu, a ne fotografija izbezumljene face u toaletu...