Piton
Youtube /Print scren
Piton

Youtube /Print scren

Piton, Foto: Youtube /Print scren

Plašite li se zmija?

 

Članovi organizacije "Florida Fish and Python Action Team" pronašli su ženku zmije kako se provlači kroz močvarnu regiju Everglades i snimili je 2. oktobra nešto pre ponoći. Napor da se zmija izvuče iz "vode do pojasa" uzeo im je, kako su rekli, "svaku trunku snage".

"Nikad nigde u blizini niesam vidio zmiju ove veličine i ruke su mi se tresle dok sam joj se približavao", napisao je Pavlidis na Facebooku. "Svaki piton kojeg ulovimo može biti potencijalno opasan, ali jedan ove veličine? Smrtonosan. Jedna greška i sigurno idem u bolnicu."

"Ali što je još važnije, ovo je zmija koja je viđa jednom u životu. Mogao bih do kraja svog života izlaziti svake noći i nikada više ne bih video ovako veliku", rekao je stručnjak za zmije, koji tvrdi da je u samo dve godine video više od 400 zmija. Međutim, ništa nije bilo ni približno "zveri" od 104 kilograma koju su pronašli prošle sedmice.

Zmija je bila delimično izvan vode kad su joj se Pavlidis i Ausburn približili. Ausburn kaže da je znao da je zmija velika, ali tek kad su joj se približili shvatili su koliko.