ZAPREPAŠĆUJUĆE OTKRIĆE NAUČNIKA Na dnu okeana pronašli nikad jezivije životinje!

Naučnici su u novoj studiji napisali da je ovo prvi dokaz o povišenom nivou radioaktivnog ugljenika na dnu okeana.

Naučnici
Naučnici, Foto: AP Photo/Danica Coto

Životinje koje žive u najdubljim delovima okeana u sebi nose radioaktivni ugljenik, zaostavštinu nuklearnih testova sprovedenih tokom Hladnog rata.

Naučnici su nedavno pronašli povišene nivoe radioaktivnog ugljenika u amfipodama, stvorenjima nalik škampima, koji žive i do 11 kilometara ispod površine vode.

"OBOŽAVAM DA DRŽIM PIŠTOLJ" Izraelska vojna veteranka od dečaka pravi muškarce, kada je počeo rat uzela je pušku i krenula u KRVAVU AKCIJU!

U tim tamnim dubinama, gde je pritisak visok, amfipode traže organski materijal koji potone sa površine. Jedući ostatke životinja koje su bile izložene radioaktivnosti Hladnog rata i nuklearnih testova, tela amfipoda su sada napunjena ugljenikom, odnosno izotopom 14, poznatim i kao "bomba ugljenik".

Naučnici su u novoj studiji napisali da je ovo prvi dokaz o povišenom nivou radioaktivnog ugljenika na dnu okeana.

POJAVIO SE JOŠ U 15. VEKU! Prostitutke su bile primorane na nošenje pojasa nevinosti, a onda bi ih muškarci, tadašnji "makroi" otključavali! Razlog je krajnje sulud!

Kada su globalni giganti detonirali svoje bombe pedesetih i šezdesetih godina, eksplozije su poslale neutrone u atmosferu.

Tamo, neutralne čestice su reagovale sa natrijumom i ugljenikom i stvorile ugljenikov izotop 14, koji se zatim vratio u okean, a nakon toga ga je apsorbovao morski svet.

Nešto izotopa 14 se prirodnim putem pojavljuje u atmosferi, ali tokom šezdesetih godina atmosferski radioaktivni ugljenik je bio na nivou skoro dva puta višem od onog koji je bio prisutan pre nuklearnih testiranja.

Ti nivoi nisu počeli da padaju dok testiranja nisu bila prekinuta.

Ubrzo nakon prvih nuklearnih eksplozija povišene količine izotopa 14 su se pojavljivale u telima životinja u okeanu u blizini površine.

Za novu studiju, naučnici su otišli dublje, istražujući amfipode skupljene na tri lokacije u zapadnom Pacifiku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi