Medved
Shutterstock
Medved

Shutterstock

Medved, Foto: Shutterstock

Šenon Stivens iz Aljaske imala je bliski susret sa medvedom dok je sedela na wc šolji u poljskom toaletu kada ju je ugrizao medved za zadnjicu: "Sela sam na wc šolju i odjednom me je nešto ugrizlo za zadnjicu. Skočila sam i počela da vrištim“, ispričala je Šenon Stivens za agenciju AP.

Šenon Stevens, njen brat Erik i njegova devojka nekoliko dana ranije su došli da provedu odmor u njegovoj jurti, oko 32 kilometra severozapadno i Hajnsa, na jugoistoku Aljaske.

Njen brat je čuo vrisak i otrčao do poljskog ve-cea oko 50 metara udaljenog od jurte. Tu je pronašao Šenon koja se držala za ranu. Isprva su mislili da ju je ujela neka manja životinja.

Erik je ušao u wc-e sa lampom i kada je podigao poklopac video je lice medveda koje gleda pravo u njega.

"Zatvorio sam poklopac što sam brže mogao. Medved je dole, moramo da bežimo odavde', rekao sam, a onda smo otrčali u jurtu“, naveo je Erik.

U jurti su se pobrinuli za ranu. Utvrdili su da nije ozbiljna povreda, ali da će se vratiti odmah ako joj se stanje pogorša.

"Krvarilo je neko vreme, ali nije bilo strašno“, kaže Šenon.

Sledećeg jutra pronašli su tragove medveda po placu, ali je životinja napustila područje.

Razlozi za izlazak medveda iz hibernacije bi mogli da uključuju činjenicu da je bila loša godina održavanja lososa u kombinaciji saveoma slabim jagodičastim plodovima.

"Takođe je moguće da medved ne mogao da nabije dovoljno masti kad ušau u jazbinu, pa je morao češće ili ranije biti vani“, rekao je Karlo Koč, biolog iz odeljenja za ribu i divljač sa Aljaske.

Naša preporuka