Megan Markl i Princ Hari
Tanjug
Megan Markl i Princ Hari

Tanjug

Megan Markl i Princ Hari, Foto: Tanjug

Sin Megan i Harija, vojvoda od Susseka, proslavlja 6. maja svoj drugi rođendan. Arči Harrison Mountbatten-Vindsor, kako dečakovo puno ime zvuči, imaće malu sestru za mesec dana, ali je i dalje glavna zvezda. Kraljica Elizabeta II nije zaboravila da čestita i svom praunuku rođendan, ali poruka je upečatljiva.

Čak i dok je Megan očekivala svoje prvo dete, bilo je jasno da je nešto čudno. Odluka da se presele iz Kensingtona, kojem su živeli sa Kejt, Vilijamom i njihovom decom, potom odvojena od zajedničkog profila na Instagramu, do posebnog skrivanja poslednjih dana pre rođenja Arčija, kada je svet imao utisak da je beba rođena,a oni su to držali u tajnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official)

I još niko nije znao šta će uslediti za sedam meseci. Početkom januara 2020. godine, Hari i Megan su konačno odlučili da napuste kraljevsku porodicu, odustanu od svih dužnosti, pa čak i presele se u inostranstvo. Iako su se neko vreme pretvarali da su odabrali Kanadu, vrlo brzo su se preselili u Meganin rodni grad Los Anđeles. Kasnije su napokon kupili ogromnu rezidenciju u blizini Santa Barbare, u luksuznom Montesiteu.

Njihovu odluku pratio je kraljičin postupak kojim im je oduzeta titula "Kraljevsko Visočanstvo", ali je i zabranjena upotreba reči "kraljevski", iako na to nije imala pravo. Ali to je bio jasan signal da su razočarani, ali i besni. To se osetilo i u odnosu između braće, Harija i Vilijama. Ali najtužnije je to što su ljudi iz "Susseka" u osnovi odsekli Harijevu porodicu od Arčija. Prošlo je skoro godinu i po dana otkako ga je kraljica poslednji put videla uživo. A sada je to jasno dala do znanja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Iako je javno čestitala svom praunuku rođendan, priložena fotografija je elokventna. "Aršiju želimo sve najbolje za njegov 2. rođendan ", kaže kratko u čestitki u pratnji crvenog balona. Ali na fotografiji, Arči je neposredno nakon što se rodio. "Ovo je tako tužno", napisao je jedan komentator.

"Oni nemaju novije fotografije koje bi mogli da koriste", kaže drugi. Isto je učinjeno u čestitkama i Kejt i Villiamu, koji su koristili fotografiju sa krštenja, što je bio zvanični portret porodice.

Harijev otac Čarls takođe nije zaboravio da čestita, koristio je crno-belu fotografiju sa sinom i unukom, ali je i sa krštenja. Bez obzira kako neko na to gledao, poruka da nisu sa Arčijem je jasna. I tužno.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)