manekenke, dubai
Twitter prin. screen
manekenke, dubai, Foto: Twitter prin. screen

Jana Graboszczuk bila je među manekenkama uhapšenim u Dubaiju. Korisnici Interneta prepoznali su je po karakterističnoj tetovaži. Porodica Ukrajinke bila je uverena da je žena otišla u Ujedinjene Arapske Emirate na odmor.

Modeli uhapšeni u Dubaiju: utvrđen je identitet jedne od žena

Dubai. Prošle subote uhapšeno je ukupno 40 manekena pod optužbama za javni razvrat, uključujući ruske, ukrajinske, beloruske i moldavske žene. Desetak njih ili više pozirale su gole na balkonu. Za ovaj prekršaj se suočavaju sa šest meseci zatvora, a organizator može biti zatvoren do 18 meseci. Pored toga, žene će morati da plate 5.000 dirhama (oko 135.000 dinara).

Korisnici interneta brzo su prepoznali identitet jedne od uhapšenih manekenki - 27-godišnje Jane Graboszczuk, diplomirane pravnice.

U intervjuu za stranu štampu, njen brat Taras (20) rekao je da porodica nije znala pravu svrhu njene posete Persijskom zalivu. Svi su bili šokirani čuvši vest.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ♠️y a N A k a ♏️ (@ya_.na_ka)

„Niko nije ni sumnjao u prirodu njenih aktivnosti“, rekao je Taras. "Otišla je na odmor i tada ne znam šta se dalje dogodilo. Da, tamo je planirala fotografisanje ... Ali o tome nisam imao više informacija."

Nakon što je napustila univerzitet, Jan Graboszczuk imala je poteškoća u pronalaženju posla u toj struci. Bila je zaposlena, između ostalog, kao konobarica i kuvarica u restoranu. Manekenka je postala pre godinu dana.

Modeli uhapšeni u Dubaiju - ko je stajao iza golog snimanja?

manekenke, dubai, Foto: Twitter prin. screen

Prema nalazima novinara, iza gole sesije trebao je da stoji ruski biznismen i informatičar Aleksej Koncov. Čovek je rekao policiji da je snimao modele, a zatim je napravio "fatalnu grešku deleći snimak", ali nije imao nikakve veze sa snimanjem. Nakon što je uhapšen, Aleksej Koncov je unajmio advokate da se bore za njegovu slobodu.

Spekuliše se da je sesija bila namenjena izraelskoj pornografskoj stranici.