TAJANSTVENA ZAJEDNICA KANIBALA "Jedu meso preminulih kako bi se povezali sa svevišnjim"- Neverovatne fotografije pripadnika sekte Agori!

Fotograf, Jan Skvara (38) iz Poljske, putovao je kroz Varanasi u Indiji, kada je naišao na mesto gde živi pleme pripadnika sekte Agori

Agori, varanasi, indija, sekta
Agori, varanasi, indija, sekta, Foto: Profimedia.rs

Fotograf, Jan Skvara (38) iz Poljske, putovao je kroz Varanasi u Indiji, kada je naišao na mesto gde živi pleme pripadnika sekte Agori. I ranije su, mada veoma retko, fotografi uspevali da provedu neko vreme sa ovim plemenom, te je Jan imao neke osnovne informacije o njihovom životu. Međutim, susret sa njima uživo, bio je nešto potpuno drugačije.

Prizori koje je video, a koji su se našli i na njegovim fotografijama, poput čoveka koji ritualno naginjao glavu unazad i dizao ruke u vazduh pre nego što je popio tečnost iz prave ljudske lobanje, potpuno su ga zapanjili.

Slike Agorija

Agori su mistična hindu sekta, a njeni pripadnici žive asketskim životom, odnosno, odriču se čulnih zadovoljstava kako bi postigli duhovni mir. Kako bi se oslobodili svake požude, strasti i srama, pripadnici ove sekte nose veoma malo odeće. Ono što je takođe karakterističan deo njihovog rituala je mazanje belom prašinom.

Jan je sa pripadnicima ove sekte proveo četiri dana i za to vreme napravio neverovatne fotografije koje prikazuju jedan od post-mortem rituala, po kom je ova sekta posebno poznata.

Naime, Agori su i kanibali, a uglavnom konzumiraju meso preminulih, pomoću čijih tela uspostavljaju vezu sa božanskim.

Iako obožavaju hinduističko božanstvo Šivu, prakse koje primenjuje ova sekta smatraju se kontradiktornim hinduizmu.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi