ZAPLENJUJU PSE PA IH PRODAJU NA AUKCIJAMA Izvršitelji trgovali kućnim ljubimcima jer nisu imali šta drugo da oduzmu vlasnicima

Nevine životinje "plaćaju" dugove vlasnika

tepih
 Foto: Shutterstock

Čistokrvni psi koji su zaplenjeni u Ukrajini na osnovu sudskog naloga zbog dugova svojih vlasnika biće prodati na onlajn aukciji. Ova aukcija izazavala je brojne kritike.

Mnogi su u početku mislili da je reč o šali kada su dva psa bila stavljena na aukciju na državnom sajtu za oduzetu robu. Međutim, ubrzo je postalo jasno da je aukcija stvarna. Za sada je prodat jedan pas, a drugi ima potencijalnog kupca.

Opozicioni zastupnik Mihalo Volinets objavio je slike dva čistokrvna psa kazavši kako ih koriste kao čipove za pregovaranje. Početna cena za ovčarskog psa bila je 44 eura, a za drugog daleko manja suma.

Korisnici društvenih mreža ogorčeni su, a opozicioni zastupnik Oleksij Hončarenko, rekao je da sudski izvršitelji ne bi trebali da zaplenjuju nevine pse.

"Moramo oduzeti pse njihovim vlasnicima", rekao je ukrajinski ministar pravosuđa Denis Maliuska i dodao da se vlasnici svakako ne mogu dobro brinuti za svoje pse.

Život u Ukrajini je skup, a penzije nisu uspele da slede nagli porast računa za plin poslednjih godina.

Maliuska je kazao da je otplata dugova bio samo jedan od razloga zbog kojih su psi oduzeti. Neki psi su oduzeti zato što su ujeli ljude na ulici ili zato što je sud presudio da ih treba dati drugom vlasniku radi bolje nege.

"Zaplenjene kućne ljubimce često su otkupljivali vlasnik ili njihova rodbina za simboličan iznos", kazao je ministar.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi