sahrana princa Filipa
Foto: Printskrin
sahrana princa Filipa

Foto: Printskrin

sahrana princa Filipa, Foto: Foto: Printskrin

Očigledno niko nije zamišljao, niti je želeo, da se prvi pravi susret braće, princa Vilijama i Harija, održi u tako tužnim okolnostima. Posvađana braća stajala su rame uz rame posle sahrane svog dede, princa Filipa, u subotu 17. aprila.

Princ Hari nijednog trenutka nije oklevao da dođe u rodnu UK kada je njegov deda poslednji put izdahnuo 9. aprila. Iako je sigurno bio svestan napete situacije. Napetost je nesumnjivo bila od odluke da napuste Meganine dužnosti kao rezultat njihovog položaja u monarhiji i da odu u inostranstvo radi slobodnog života. Ali poslednji ekser definitivno je bio talk šou Oprah Vinfrei i optužbe koje su izneli protiv porodice Harija i Megan.

Zbog toga je, tokom poslednjeg ispraćaja od vojvode od Edinburga u subotu, pažljivo praćena svaka interakcija između braće. Kraljica je već zaštitila Harija od nelagoda muškaraca u civilu, jer je Hari već izgubio uniformu i vojni čin.

Razdvajanje Harija i Vilijama dok su šetali iza kovčega njihovog dede takođe je trebalo da spreči napetost. Kraljica je između njih smestila njihovog rođaka Petra. Sve je išlo po planu, ali prinčevi su se konačno približili. Činilo se da su princ Villiam i Kejt napustili kapelu Sv. Đorđa. Vilijam je malo usporio da bi Hari mogao da ih stigne. A onda je vojvotkinja započela komunikaciju, a zatim se povukla i ostavila braću zajedno.

Svi su znatiželjni o čemu su braća mogla razgovarati u tako tužnom trenutku. Stručnjak za čitanje sa usana pogledao ga je za portal Miror i nije bio iznenađen rezultatom. Villiam je rekao, "Bilo je neverovatno, zar ne?", Harri je odgovorio, "Bilo je onako kako je želeo ." Dakle, nije došlo do senzacionalnog otkrića, braća su se vodila samo ljubaznošći, ali svi se slažu da je to bolje nego ništa. Možda će se sastati i nasamo i razjasniti stvari. Princ Čarls je navodno dogovorio šetnju sa svojim mlađim sinom.