ovce, krug, misterija
YouTube prin.screen
ovce, krug, misterija

YouTube prin.screen

ovce, krug, misterija, Foto: YouTube prin.screen

Zaboravite na krugove u žitu. U istočnom Suseku, u Engleskoj, ljudi su bili svedoci vrlo neobične pojave. Stotine ovaca na polju poređale su se u pravilan krug, što je izazvalo brojne iznenađene poglede prolaznika. Meštani nisu želeli svojim očima da veruju šta se događa.

Krugovi u žitu još uvek nisu razrešena misterija čovečanstva. Niko ne može objasniti kako su se ove misteriozne tvorevine pojavile na poljima, a mnogi ih pripisuju vanzemaljskim bićima. Misterija sličnih proporcija ponovo se pojavila na jednom od engleskih polja. Ovoga puta, međutim, nije bilo reči o savršeno oblikovanim oblicima u zrnu, već o savršeno raspoređenim ovcama u krugu.

Kristofer Hog vozio je bicikl u Istočnom Suseku dok je prolazio pored stada ovaca koje su pasle na polju. Međutim, ono što je video iznenadilo ga je. Umesto raštrkanih ovaca, pronašao je gomilu životinja poređanih u pravilnom krugu nasred polja .

"Upravo sam bio u svakodnevnoj vožnji biciklom i došao sam do brda gde sam primetio zapanjujući krug", rekao je profesor na Univerzitetu Roial Hollovai. "U tom trenutku bio sam na oko kilometar od polja i mislio sam da je bilo nešto ogromno ", objasnio je profesor u prolazu.

Prema profesoru Hogu, krug je imao oblik ploče slične vanzemaljskom brodu. "Bilo je prelepo, ali za 2021. godinu, malo čudno", rekao je profesor. Prilazeći polju biciklom, shvatio je da ono što je video nije brod iz druge galaksije, već krug koji čine stotine ovaca. Prema rečima profesora , ponašanje ovih životinja bilo je krajnje neobično .

"Ovce su obično bučne, svakodnevno ih šetam, ali tog dana su bile nepomične i vrlo mirne", opisao je profesor ponašanje ovaca . "Bili su tihe kao da su u transu. Bilo je zastrašujuće ", rekao je Hog, koji je kasnije objavio fotografiju ovaca na svom Fejsbuku.

"Mnogo se raspravljalo o tome da li je to bio usevni krug ili stado ili su ovce pozvale specijalne snage. Drugi su mislili da ovce žele da uhvate farmera", rekao je Hog o razgovoru koji je pokrenula fotografija u komentarima. Niko nije mogao objasniti zašto su se ovce poređale u krug.

Ovo nije prvi put da su ovce primećene kako stoje u tako neobičnim krugovima. Prema farmeru Danu Seabornu, moguće je da su ovce raspoređene na ovaj način jer je njihova hrana bila rasuta u krug. "Mislim da su imali suvu krmu raširenu u ovom obliku", objasnio je farmer moguće opravdanje za neobičan raspored ovce.