dodžkoin, bitkoin, ilon mask
Tweeter prin. screen
dodžkoin, bitkoin, ilon mask, Foto: Tweeter prin. screen

Dodžkoin se proslavio ove godine prvi put nakon što je Ilon Mask izrazio interesovanje za njega . Digitalni novac, koji je svojevrsni mem za sve ozbiljne projekte , nedavno je postao najprofitabilniji izvor ulaganja. Dovoljno je napomenuti da je u poslednjih 7 dana vrednost ove imovine porasla za 442,5 odsto , a samo danas za preko 36 procenata. Važno je da se ovo dešava u osnovi bez dobrog razloga .

Povećanje cene Dodžkoina uglavnom je zbog njegove popularnosti na društvenim mrežama. Brza kretanja cena nakon tvitova ili postova na Redditu nisu ništa iznenađujuće. I upravo su oni učinili da trenutna tržišna kapitalizacija premaši 51,6 milijardi dolara, što čini Dodžkoin trenutno 5. najvećom kripto valutom na svetu . Tako su se korisnici Interneta počeli pozivati na tu temu, uključujući i gore pomenutog Ilon Maska.

Ljudi koji nameravaju da ulažu u Dodžkoin trebalo bi da preispitaju svoj plan veoma dobro, jer iako su šanse za zaradu velike, tako i gubitak novca. Ova valuta je čisto špekulativna imovina i morate imati na umu.