patka, patak, patke
Instagram pr. sc.
patka, patak, patke

Instagram pr. sc.

 Foto: Instagram pr. sc.

Univerzitet u Jorku je idiličan kutak sveta, sa puno zelenila i jezerom u vlasništvu kampusa. Pored mnogih drugih ptica, postoje i brojne patke. Ali jedan od njih se posebno ističe jer je znatno veći u poređenju sa svojim osobinama i ima mnogo duži vrat. U međuvremenu, "Long Boi", kako je krštena džinovska patka, postala je prava turistička atrakcija.

Posetioci su zapanjeni prizorom "Long Boia". Patka meri ponosnih 70 centimetara kada stoji uspravno. Odskače od ostalih pataka na jezeru u kampusu Univerziteta u Jorku za neverovatnih deset centimetara. To je "najveća patka koja je ikada živela", tvrde korisnici na Tviteru i Redditu kada su fotografije džinovske patke iz Engleske postale viralne.

Divovska patka pojavila se u američkoj emisiji

Zoe Duffin je student biologije na Univerzitetu Jork i zajedno sa svojim studentom vodi Instagram nalog "Long Boi". „Toliko je dugačka jer je hibridna mešavina indijske patke trkačice i obične patke“, objašnjava Zoe. A za ovu vrstu meleza, „Long Boi“ je prilično prosečna veličina. Ipak: ističe se među svim ostalim patkama u kampusu i postala je prava atrakcija širom sveta zahvaljujući brojnim medijskim izveštajima. „U proteklih nekoliko dana, dosta ljudi je došlo kod nas u kampusu da ga vidi“, kaže Zoe.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Long boi (@longboiyork)

Divovska patka već ima više od 24.000 pratilaca na Instagramu. Naročito u poslednjih nekoliko dana, hiljade su se pridružile grupi, jer je „Long Boi“ nedavno (virtuelno) gostovao u popularnoj američkoj emisiji sa Džejmsom Kordonom, koja se emituje na „CBS“. Pticu je takođe lako plasirati na tržište: univerzitet već dugo prodaje razne predmete slične „Long Boi“, uključujući nalepnice, majice i otisnute boce sa vodom.