Devojčica
printskrin facebook
Devojčica

printskrin facebook

Devojčica, Foto: printskrin facebook

Dvanaestogodišnja devojčica je na IQ testu postigla više od projektovanih rezultata Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Džesika Kasei, koja je delila brojeve sa tri godine i počela da čita sa jednom godinom, postigla je 162 bodova na Mensa papiru, maksimalno moguće.

Rezultati tinejdđerke svrstavaju je u 1% populacije i ona je sada članica elitnog društva Mensa. Učenica , koja je nedavno napunila 13 godina od polaganja testa, rekla je da je prezadovoljna, ali je umanjila napore rekavši da ne treba prethodno da vežba.

Njen stariji brat Harrison (15), takođe učenik Aberdare Kommuniti Skol u ​​Valesu, dobio je isti rezultat kada je polagao dvomasovni test Mensa sa 12 godina.

Džesika, koja nikada nije propuštala jednodnevne lekcije sve dok pandemija koronavirusa nije zatvorila učionicu, rekla je da su joj omiljeni predmeti umetnost i engleski jezik.

Kada ne radi školske zadatke, ona voli da sluša muziku i čita.

"Pretpostavljam da je u redu biti u Mensi. Prilično sam opuštena osoba ", rekla je Džesika

Ann Klarkson iz Mense rekla je: "Džesikin rezultat od 162 je najviši koji može da postigne Kattell III B test neko ko je mlađi od 18 godina - za odrasle je 161".

"To ne znači da je nemoguće biti pametniji - psiholozi koji su osmislili test veruju da dalja diferencijacija nivoa iznad 162 nije dovoljno precizna da bi imala smisla".