deča, autistično dete
Facebook pr. sc.
deča, autistično dete

Facebook pr. sc.

 Foto: Facebook pr. sc.

Karter (4) je oslobođen nošenja maske jer ga često nateraju da zadrži dah ili se povredi. Ali Spirit Airlines je odbio da to prepozna i uklonio je dečakovu porodicu iz aviona, prema rečima njegove majke Kallie Kimball. Suprug gospođe Kimball pokazao je medicinsku belešku njihovog sina prisutnima u ponedeljak, kada je porodica pokušavala da odleti kući u Arkansas iz Las Vegasa.

Mama tvrdi da je odgovor posade bio da kaže: 'Ne ne ne. Autizam nije invaliditet. Mora da nosi masku ili da izađete iz aviona. ' Rekla je da je njen sin "opsednut avionima" i da je bio "izbezumljen" nakon što je izbačen. Porodica je na kraju morala da odleti kući American Airlines-om koji je Karter-u omogućio da leti bez maske. Spirit Airlines je rekao da je dečakovim roditeljima izdao povrat novca.

Gospođa Kimball je rekla: "Biti roditelj autističnog deteta je zaista teško i nikada u životu nisam doživela takvu vrstu diskriminacije od nekoga."

Spirit Airlines trenutno pruža izuzeće od maski samo za decu mlađu od dve godine. Američkim medijima je rečeno: „Naša postojeća politika ne predviđa izuzeća od medicine, bez obzira na dijagnozu. „Članovi našeg tima objasnili su ovoj porodici koja danas putuje, ali pritom nikada nisu dovodili u pitanje ničiji medicinski status.

deča, autistično dete

Facebook pr. sc.

Foto: Facebook pr. sc.

„Počev od 19. marta 2021. godine, putnici sa medicinskim invaliditetom koji putuju 22. marta 2021. ili kasnije, mogu da podnesu zahtev za izuzeće predviđeno saveznim mandatom koji zahteva maske na aerodromima i avionima. Mnoge druge velike američke kompanije za letenje, uključujući American Airlines i Alaska Airlines, pružaju izuzeća za invalidnost u skladu sa smernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). CDC kaže da bi ljudi koji se nalaze u avionima trebali nositi zaštitnu masku za lice, osim ako ne podležu izuzećima koja uključuju: „Osoba sa invaliditetom koja ne može nositi masku ili ne može bezbedno nositi masku iz razloga povezanih sa invaliditetom.

Naša preporuka