Da li želite pristup hiljadama litara tekile? Iznajmite bačvu za stanovanje usred polja agave

Alo.rs/K.Ć | Razbibriga 2021-02-24 15:03:54 2021-02-24 15:03:54

Jedan od hotela u meksičkom gradu Tekuila nudi nekonvencionalan, ali moderan smeštaj. Ovde možete iznajmiti bačvu za stanovanje

Facebook printsc.

Jedan od hotela u meksičkom gradu Tekuila nudi nekonvencionalan, ali moderan smeštaj. Ovde možete iznajmiti bačvu za stanovanje, koja se nalazi usred polja agave. Zahvaljujući tome, imate i trenutni pristup beskrajnim litrima tekile

Hotel Matikes, Hotel de Baricas već svojim imenom sugeriše da je to smeštaj u buradima. Smešten u Meksiku, nedaleko od grada Tekile, bio bi greh ako ovde ne biste mogli da okusite tradicionalni meksički alkohol. I ne samo to, smeštaj se nalazi tačno usred polja agave, a u neposrednoj blizini se nalazi i destilerija u kojoj dnevno proizvode 15 hiljada litara tekile. Takođe možete da izvršite razne degustacije, ture sa vodičem i naučite sve o popularnom alkoholnom piću, piše portal Insider.

Matices nudi 30 soba u obliku velikog bureta. Ako ne volite da spavate u buretu, takođe možete da odsednete u jednoj od četiri standardne sobe Silver King, koje su prostranije i imaju normalan oblik. Iako okolina hotela izgleda kao pustinjski uslovi, sobe su nameštene da zadovolje standard uobičajenog hotela. Tu su naravno i TV, klima uređaj, mini bar, a u bačvi Ektra Aged čak imate i sopstveni djakuzi. Cena za standardne sobe je oko 180 USD po noćenju, a za Ektra Aged doplaćujete 200 USD više.

Hotel je smešten u zgradi koja se zove La Cofradia, koja takođe ima destileriju. Dnevno proizvedu 15.000 litara tekile . Zahvaljujući tome, možete naučiti sve što vas je ikada zanimalo o ovom alkoholu, a naravno i da ćete ga okusiti. Naravno, postoji i prodavnica u kojoj možete kupiti flašu tekile, ukrasiti je sami i poneti kući sa sobom kao suvenir. Uspomena koja će trajati do sledećeg vikenda.

Tu su i muzej tekile i restoran La Taberna del Cofrade , smešten 4 i po metra ispod nivoa zemlje. Ovde su masovno proizvodili i prodavali tekilu u vreme kada je španski zakon to zabranjivao. Trenutno, međutim, restoran sve prodaje legalno. Naći ćete uglavnom tradicionalnu meksičku hranu i mešana pića, čiji je glavni sastojak uglavnom tekila.

Dakle, ako vam se od čitanja tolikog broja „tekile“ ne zavrti u glavi , hotel Matices sa smeštajem u buradima možda je pravi za vas. Ali pazite, ako ste ikada probali ovo alkoholno piće, verovatno znate da je to najlakši način da pozovete policiju.

Naša preporuka

Expand player
Pogledajte više