anunnaki, istorija
Shutterstock
anunnaki, istorija

Shutterstock

anunnaki, istorija, Foto: Shutterstock

Dešifrovani su drevni spisi što je dovelo do fascinantne teorije koja nas izaziva kao rasu. Pre skoro 3,9 milijardi godina, naše Astro Sunce je zahvaljujući svojoj gravitacionoj sili privuklo planetu uljez u našem planetarnom sistemu. Bila je to crvenkasta planeta kolosalne veličine koju možemo uporediti samo sa moćnim Jupiterom, Sumerani su ga nazvali Nibiru, „planeta koja prelazi“.

Zvezda koja se stvorila u drugom Sunčevom sistemu infiltrirala se u našeg gosta našim suncem. Odstupajući od svoje orbite, Nibiru je izazvao neviđenu kosmičku katastrofu, jer se nalazio u sudaru sa drugim kolosom, planetom koja se zvala Tiamat, vodenasta zvezda sastavljena od velikih okeana. Potonji je imao 11 satelita, od kojih se najveći zvao Kingu (Mesec).

U to vreme u našem Sunčevom sistemu postojalo je samo 8 planeta koje su Sumerani ovo nazvali: Mummu (Merkur), Lahamu (Venera), Lahmu (Mars), Tiamat, Kishar (Jupiter), Anshar (Saturn), Anu (Uran) i EA (Neptun). Sunce se zvalo „Apsu“, u tekstovima se čini da su neke planete nastale iz drugih većih nebeskih tela, druge tvrde da Uran i Neptun potiču iz oblaka koji je potekao iz prstenova Saturna.

Kada je Nibiru prošao blizu Anshara (Saturn), pokrenuo je jedan od svojih satelita svojim gravitacionim poljem i preselio ga na periferiju Sunčevog sistema, taj satelit je bio poznat kao „Gaga“, naš trenutni Pluton. Kasnije, sudar nezamislivih veličina između Nibirua i Tiamata, ostavio bi bez ikakvog života i besciljnog rođenja Sunčevim sistemom. Posle 3.600 godina, Nibiru bi se vratio u sistem da bi prošao između Marsa i Jupitera, u ovom drugom upadu ponovo bi udario masom već dodirnutog Tiamata, ovog puta, podelivši ga na dva dela.

Jedan od njih bi ovaplotio našu sadašnju planetu zemlju, drugi bi postao prsten asteroida koji bi razdvajao unutrašnje zvezde od spoljnih. Ki (kopno dole), koji bi uživao u toplim zracima Apsua i svetlucavim noćima zahvaljujući Kingu, mesecu.

Anunnakiji su Nibiruansku godinu računali kao Shar, što bi u zemaljskom vremenu bilo 3.600 godina, baš onoliko koliko je potrebno Nibiruu da napravi potpunu revoluciju kroz svoju nametljivu orbitu oko našeg Sunčevog sistema. Ali naravno, za Anunakije iz Nibirua, tih 3.600 godina predstavljalo bi samo jednu u njihovom kalendaru.

Ali šta NASA krije o povratku Nibirua? Da li se približava kataklizma velike veličine? Postoje li trenutni dokazi o njihovom mogućem povratku? Sistematske dezinformacije kojima nas glavni mediji izlažu, dodate u bravu koja dolazi od određenih državnih agencija, stavljaju nas u izuzetan stepen ranjivosti u pogledu istinitosti stvarnosti koja nas prelazi.

Ugledavanje dva „sunca“ u nekim delovima planete, havajska opservatorija koja posmatra izlazak sunca sa svetlom planetom koja nije zvanično prepoznata, gromoglasni zvuci u različitim delovima sveta koji dolaze odozgo, zbunjivali su čak i najskeptičnije.

Postoji mnogo teorija, mnogo hipoteza, ali prostranstvo nepoznatog je podjednako neodoljivo koliko i konkretno.

U ovim tekstovima je zapisana prava istorija i poreklo ljudskog bića. Specijalista za mrtve jezike Zecharia Sitšin, posvetio je više od 30 godina svog života prevodu ovih sumerskih ploča, da bi objavio svoju knjigu „Dvanaesta planeta“ 1976. Sitšin je dešifrovao tekstove i otkrio da su Sumerani znali za postojanje svih planete u Sunčevom sistemu.

To uključuje i dvanaestu zvezdu zvanu Nibiru „planeta koja prelazi“, čija je eliptična orbita činila korak blizu zemlje svakih 3.600 godina. Njegovi stanovnici, Anunnaki, došli su na zemlju pre hiljade godina u potrazi za zlatom i mineralima. Različiti spisi izričito objašnjavaju da su upravo oni zahvaljujući njihovom naprednom genetskom inženjeringu stvorili ljudsku rasu.

Ovo je istorija koju zvanična nauka ignoriše, jer bi njeno prihvatanje značilo nevaljanost Darvinove evolucione teorije, čije su osnove nedokazane, ali sistem slepo prihvata. Princip zasnovan na manipulaciji, da bi se prikrili dokazi o našem vanzemaljskom poreklu.

Naučnici i arheolozi rizikovali su svoju karijeru da bi otkrili istoriju koja nam je zabranjena. Sumeria, najstarija kultura na svetu, pružila je važan broj tekstova i dokaza, u otvorenosti je svakog pojedinca da prihvati ili ne teoriju ko su istinski tvorci čovečanstva.

anunnaki, istorija

Shutterstock

anunnaki, istorija, Foto: Shutterstock

Sumerski bogovi

Akadski pečat cilindra koji datira iz v. 2300. pne prikazuje božanstva Inanna, Utu i Enki, tri člana Anunnakija.

Trijadom sumerskih bogova predvodio je AN (Bog neba), bio je kralj bogova, koji je vladao sa neba ukazujući zakone na zemlji. Oženjen Antuom, imao je dva sina, Enlila i Enkija, suočena jedni sa drugima za nasledstvo prestola. AN je bio predstavljen zvezdom, a Sumerani su ga obožavali u gradu Ku.

Enlil (Bog vetra i oluje), bio je vrhovni bog Sumera, besno biće koje je služilo kao vojni kancelar. Arogantan i diktator, zanimala su ga samo nova osvajanja na zemlji da bi mogao da vlada. Enlil je mrzeo ljude, tri puta je pokušao da uništi ljudsku rasu, a najpopularnija je bila sveopšta poplava.

Njegovo suparništvo sa Enkijem bilo je to što su oboje bila deca različitih majki, ali kako je Enlil bio sin Antua, on je bio prinudni naslednik prestola. Njegovi simboli su bili kruna i sedam zvezda „Plejade“. Njegov kultni centar bio je u gradu Nippur, gde je posedovao takozvano „oko koje istražuje zemlju“.

Enki (Gospodar zemlje i Bog voda i mora), bio je naučnik i inženjer sa velikim znanjem genetskog inženjeringa. Kroz koji dizajnira i stvara ljudsko biće, manipulišući DNK da bih ga poboljšala kroz različite pokušaje. Bio je jedini sumerski bog za koga se moglo smatrati da je koristan za čovečanstvo, odlikovao se svojom mudrošću i duhovnom filozofijom. On je bio taj koji je drevnom čoveku prenosio znanje.

Ponudio je svoja učenja u poljoprivredi, astronomiji, astrologiji, bio je sjajan pomorski inženjer, sposoban da manipuliše vodenim tokovima kako bi opskrbio žedne narode. Kao tvorac čoveka, Enki je osećao posebnu odanost čovečanstvu, njegove namere i želje bile su okrenute ka poboljšanju kvaliteta života na zemlji. U više navrata rizikovao je vlastiti život kako bi zaštitio zemlju od napada drugih bogova koji su samo nastavili da je uništavaju.

Prva ekspedicija Anunnaki koja je stigla do zemlje, prema tablicama, sastojala se od 50 Anunnaki-a predvođenih Enkijem, poslatih na zemlju od njegovog oca AN-a. Ideja ovog putovanja nije bila ništa drugo do uspostavljanje svemirske luke u Perzijskom zalivu, kako bi se izgradila velika rafinerija za vađenje zlata i minerala. Anunnakiji su se suočili sa ozbiljnim problemom u svom ekosistemu, na planeti Nibiru, ultraljubičasti zraci sunca iz njihove galaksije stvarali su pustoš zbog slabog ozonskog omotača, zlato im je bilo potrebno za opstanak.

Enki je od oca zatražio dozvolu za izgradnju prvog grada u Južnoj Mezopotamiji, zvao se Eridu, što znači „kuća sagrađena u daljini“. Prva ekspedicija rudarenja zlata nije uspela, Enki se vratio u Nibiru sa Enlilom koji je sada bio zadužen za ponovni pokušaj.

Ovoga puta to je bilo u Abzuu, „iskonskom izvoru“, koji će u severnoj Africi ovog puta dobiti 600 Anunnakija. Prema tablicama, muškarci koji su došli sa neba osnovali su ukupno 7 operativnih baza u Južnoj Mezopotamiji. Zeharia Sitšin je uspeo da otkrije da su ti gradovi bili strateški locirani da bi primili svemirske brodove koji su dolazili iz Nibirua.

Ninhursag (Boginja Majka Zemlje), pojavila bi se na sceni kako bi zavela jednog od svoja dva brata, Enlila ili Enkija, jer bi, ako bi im neko od njih dao sina, postala naslednik prestola. Ninhursag je održavao veze sa oboje, rađajući mnogo dece.

anunnaki, istorija

Shutterstock

anunnaki, istorija, Foto: Shutterstock

Stvaranje čoveka

Kako je Enki nastavio sa vađenjem minerala, odgovorni za tu misiju počeli su da se organizuju u znak protesta zbog nehigijenskih uslova rada. „Mi smo astronauti, a ne rudari robova“, žalili bi se iznova i iznova.

Kada je Enlil otišao u rudnike na rutinsku inspekciju, izbila je pobuna. Rudari iz Anunnakija podigli su nerede, spalili svoj alat i pohrlili u Enlilovu kuću. Tada je ovaj kontaktirao svog oca AN-a da bi ga obavestio da je zaliha zlata prekinuta, rudnici zatvoreni, a Anunnakiji odbili da se povinuju naredbama.

Suvereni AN je prihvatio zahteve svojih potčinjenih obustavljajući rudarsku aktivnost. Tu je Enki rekao: „Stvorićemo čoveka tamo gde se može ubaciti gen Anunnaki“, pomislio je na homu erectus, primitivnog stanovnika koji je kao hibrid mogao da ukrsti gene obe vrste.

Tamo je promenio zakone života, još uvek nesvestan kraja koji bi ovaj eksperiment mogao imati. Veće bi odobrilo inicijativu i založilo se: „Stvorite LULU (primitivnog roba) i pustite ga da trpi jaram Anunnakija.“ Postavljeni su vrlo kratki rokovi i oni bi zajedno sa njegovom sestrom Ninhursag, genetičarkom, počeli da rade. Uzeli su ženku hominida da izvadi jajnu ćeliju i oplodi je spermom od mladog Anunnakija, jednom oplođenog, ponovo je ugrađen u ženski Anunnaki. Ponavljali bi postupak sa takozvanim boginjama razmnožavanja, koje bi muškarcima i ženama sa vrlo ograničenom mentalnom sposobnošću davale nešto što bi pravilno uslovilo upotrebu alata.

Zbog toga bi se Enki zatvorio u svoju laboratoriju u Eriduu da usavrši „homo sapiens“, što mu je učinilo dugovečnijim i inteligentnijim, jer je koristio sopstvenu spermu. Tamo će se roditi „Adapa“, koju bi biblijski tekstovi definisali kao Adama, koji je imao sposobnost reprodukcije. To je razbesnelo Enlila, koji je samo sledio ideju čoveka kao subjekta sile, bez obrazloženja i bez mogućnosti da postane mnogobrojan.

Bogovi bi napustili rudarstvo da bi ih naučili da obrađuju polja, recituju poeziju i plešu i pevaju za njih. To sve dok neki muškarci nisu zaređeni za sveštenike, tako da obavljaju svoje aktivnosti u hramovima koji se klanjaju bogovima. Svaki Anunnaki je hranio svoju egocentričnost da bi ga se obožavalo kao boga, sve što znamo o ovim posetiocima svemira bilo je zahvaljujući otkriću nekih 25.000 glinenih pločica koje detaljno opisuju kako je ova vanzemaljska civilizacija došla na zemlju pre više od 445 hiljada godina, stvarajući ljudski genetski oko 300 hiljada.

Ko su bili Anunnaki? Znamo da iako su ih smatrali bogovima, to nisu bili centralno, kao ni anđeli ili demoni. Možemo ih definisati kao naprednu civilizaciju zasnovanu na fizici i tehnologiji, sposobnu da prelazi dimenzionalne ravni i galaksije.

anunnaki, istorija

Shutterstock

anunnaki, istorija, Foto: Shutterstock

Da li je Isus bio Anunaki? Šta je Biblija sakrila od nas? Koliko znamo o svom poreklu kao ljudska rasa?

Da je svet prihvatio teoriju Anunnakija, zapadni monoteizam, verska kontrola nad državom bi bili poništeni, predrasude o Darvinovoj teoriji evolucije bile bi zapaljene i naše razumevanje sebe i svog mesta bilo bi potpuno transformisano univerzum. Lagao bi se jedan od mnogih odgovora zašto je ova priča izbrisana i ignorisana, modifikovana i transformisana u gotovo mitološki roman.

Naša preporuka