Čuveni Sava Licimur iz Kikinde
Promo
Čuveni Sava Licimur iz Kikinde

Promo

Čuveni Sava Licimur iz Kikinde, Foto: Promo

Sava Savanović ili “Sava Licimur” jedna je od najvećih srpskih internet zvezda, a slavu je stekao posle kratkometražnog filma “Bratski ples” koji je svojevremeno zapalio Youtube.

Sava je osamdesetih godina iz rodnog sela Pavići kod Banjaluke u potrazi za boljim životom došao u Kikindu.

Bolji život nije pronašao, ali je zahvaljujući video klipu u kojem on prepričava svoje dogodovštine sa lokalnim komunalcima oko famozne septičke jame, zauvek ušao u legendu.

Ovaj klip je je za kratko vreme postao ubedljivo najgledaniji na ovim prostorima, a Savu "Licimura" je upoznala cela Srbija, iako on toga nije bio ni svestan.

Sava Savanović je umro 2012. godine nesrećnim slučajem u svojoj kući u Kikindi. Zaspao je sa cigaretom koja mu je ispala iz ruku i prouzrokovala požar, a on se od dima ugušio.

Pesmom "Sveti Sava Kikindski" Varvarogenije je najavio svoj novi studijski album "Da l` je bolje umreti gladan ili sit ?", a ova numera urađena je namenski za pozorišnu predstavu o legendarnom Savi koju priprema lutkarsko pozorište iz Kikinde.

Video za ovu pesmu realizovali su kulturna radionica "Soleil" i "Ikskultura", a u spotu se pojavljuju lutke iz pomenute pozorišne predstave.

 

Komentari (1)

nedjo

04.08.2017 16:22

sava je bio legenda,draži mi je sto puta od svih naših političara ikada