OPEVANA NAJVEĆA INTERNET ZVEZDA Čuveni Sava "Licimur" dobio pesmu (VIDEO)

Poznati vojvođanski rok bend Varvarogenije objavio je pesmu posvećenu čuvenom Savi "Licimuru" iz Kikinde.

Čuveni Sava Licimur iz Kikinde
Čuveni Sava Licimur iz Kikinde, Foto: Promo

Sava Savanović ili “Sava Licimur” jedna je od najvećih srpskih internet zvezda, a slavu je stekao posle kratkometražnog filma “Bratski ples” koji je svojevremeno zapalio Youtube.

Sava je osamdesetih godina iz rodnog sela Pavići kod Banjaluke u potrazi za boljim životom došao u Kikindu.

Bolji život nije pronašao, ali je zahvaljujući video klipu u kojem on prepričava svoje dogodovštine sa lokalnim komunalcima oko famozne septičke jame, zauvek ušao u legendu.

Ovaj klip je je za kratko vreme postao ubedljivo najgledaniji na ovim prostorima, a Savu "Licimura" je upoznala cela Srbija, iako on toga nije bio ni svestan.

Sava Savanović je umro 2012. godine nesrećnim slučajem u svojoj kući u Kikindi. Zaspao je sa cigaretom koja mu je ispala iz ruku i prouzrokovala požar, a on se od dima ugušio.

Pesmom "Sveti Sava Kikindski" Varvarogenije je najavio svoj novi studijski album "Da l` je bolje umreti gladan ili sit ?", a ova numera urađena je namenski za pozorišnu predstavu o legendarnom Savi koju priprema lutkarsko pozorište iz Kikinde.

Video za ovu pesmu realizovali su kulturna radionica "Soleil" i "Ikskultura", a u spotu se pojavljuju lutke iz pomenute pozorišne predstave.

 

 • Korisnik: nedjo
  04/08/2017 - 16:22
  sava je bio legenda,draži mi je sto puta od svih naših političara ikada
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi