Kazna
shutterstock
Kazna

shutterstock

Kazna, Foto: shutterstock

Žena koja je kažnjena zbog kršenja pravila o zaključavanju kaže da je samo "tražila neke momke u formi".

Lusi Vilan, na Rankin Streitu, zaustavljen je na 4. maja prošle godine u prvom naletu zaključavanja. Tada je 29-godišnjakinja tvrdila da je ostavljala nećakinju i bila u prodavnici.

"Ukazao sam joj da to nije valjan razlog za izlazak, na šta je ona odgovorila: "Nisam ni išla u kupovinu, to je bila laž. "

Međutim, sudski dokumenti koji su od tada objavljeni pokazuju da je Vilan u stvari stvarno bila u potrazi za nekim zgodnim muškarcima. U izjavi svedoka dostavljenoj sudu, PC David Kullen je rekao: "Pitao sam je zašto je bila u Liverpulu, na šta je ona rekla, "Samo sam pokušavala da nađem nekoga ".

"Dalje je rekla da je imala nekih problema i da je Liverpulu imala gomilu 'fit momka' i da se vozikala pokušavajući da ih pronađe."

Ova razmena je obelodanjena tek sada kada su izjave svedoka u vezi sa slučajem puštene nakon saslušanja u okviru jedinstvenog pravosudnog postupka. Tada svoju odluku donose na osnovu pisanih dokaza koji su pred njima.

A sudija Gordon Roberts proglasio je devojku krivom za to što je napustila prebivalište bez opravdanog razloga tokom zaključavanja, novčanom kaznom u iznosu od 220 funti.

Takođe joj je naloženo da plati 85 funti troškova i 34 funte kao dodatak za usluge žrtvama, što je ukupno uzelo 339 funti.