TAJNA NAJMOĆNIJE BILJKE NA PLANETI U njoj je sva misterija vegetacije, ona leči, donosi sreću i snažno miriše

Šafran leči više od devedeset bolesti, a stručnjaci tvrde da je idealan u borbi protiv depresije i mentalnih poremećaja, te da nema ni jednog neželjenog efekta. Ovom biljkom ćete između ostalog poboljšati i vaš seksualni život

šafran
Foto: Alo.rs/V.Đ.

Moćni šafran je lek, ali i simbol sreće, bogatstva i mudrusti, kako materijalnog, tako i duhovnog.

Živalj Srednjeg Istoka bez šafrana ne bi mogao život da zamisli. Iranci tvrde da se najbolji šafran uzgaja na sevetoistoku njihove zemlje, a po njihovon priznanju, kako kažu, Alah je plodno tle za rast ove biljke dao u istočnom Avganistanu.

Moć šafrana mogla bi se dočarati u jednoj rečenici - "Ispunjava dom srećom". Drevna tajna je za šafran rekla "Ni jedna začinska biljka nije toliko moćna".

Još u Starom zavetu šafran je važio za najskuplju biljku. Visina cene nije samo zbog njegovog lekovitog dejstva, već i zato što se bere u određeno vreme, a za pola kilograma potrebno je čak 80.000 cvetova biljke. Stoga se njegova cena kreće od 1.000 do 5.000 američkih dolara, a razlika je u kvalitetu.

Šafran leči više od devedeset bolesti, a stručnjaci tvrde da je idealan u borbi protiv depresije i mentalnih poremećaja, te da nema ni jednog neželjenog efekta. Ovom biljkom ćete između ostalog poboljšati i vaš seksualni život.

Čaj od šafrana je neodoljiv, a ukoliko trunčicu (malu trakicu ili izuzetno malo praha) šafrana stavite u vodu da ispusti svoj moćni eliksir i njime uz pomoć prskalice osvežite ćoškove kuće, očekujte da će sreća pokucati na vaša vrata.

Da je šafran od tolike važnosti na Srednjem Istoku, dovoljno govori da ga ljudi pažljivo čuvaju u minijaturnim kutijicama od slonovače. Često su ručno oslikane, a neretko se prave i kao komodice, fiočice, ne većem od četiri centrimenta.

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi