LEGENDARNI PARFEMI NA KOJE SMO SE LOŽILI Brut, zelena Malizia, Pino Silvestre i ubojiti Brion

Kada je miris u pitanju stara Jugoslavija pamti samo nekoliko koji su obeleželi jednu eru.

Omiljeni parfemi
Omiljeni parfemi "Stare Jugoslavije", Foto: printscreen youtube

Kada je miris u pitanju stara Jugoslavija pamti samo nekoliko koji su obeleželi jednu eru.

Brion je decenijama koristila većina Jugoslovena, od 15 do 100 godina, između ostalog je i prvi muških kozmetičkih preparata u staroj Jugoslaviji. 

Govorilo se da je Jugoslovenima bilo važno da u gepeku imaju manju putnu torbu, za svaki slučaj, a u njoj uz najosnovnije stvari obavezno se nosio brion, ali i kupaće gaće i fotoaparat. Brion se nekako nasumice trošio, dosta se sipao na dlanove kroz rupicu od dva milimetra.

KOJI OD OVIH MIRISA VAM JE BIO OMILJENI?

Zanimljivost iz tadašnjeg perioda jeste da je ovaj losion za brijanje bio jedan od "obaveznih" poklona domaćinu kada bi se išlo na slavu. 

Kada se SFRJ raspala, mnogi su žalili što u Srbiji i Crnoj Gori nema da se kupi, pa je bila pomama kada se krajem devedesetih ponovo uvozio u Srbiju. 

Pino Silvestre je bio apsolutni hit sedamdesetih godina.

U to vreme, oni koji su ga na selu koristili, bili su okarakterisani kao homoseksualci, jer se smatralo da je parfem samo za žene. Proizvodio se u flašicama dve veličine.

Malizzia dezedorans i toaletnu vodu su koristili tinejdžeri sredinom devedesetih, a oni nostalgičari zagrantovano i dalje koriste "legendarni" miris na koji su "padale" devojke.  

Brut, parfem koji je i danas aktuelan, prodavao se u nekoliko varijanti, plava, zelena, oker, crna... A priča se da "opasniji frajeri" preferirali zeleni. 

Postajao je i Brut dezodorans, ali i ceo komplet bez čijih se nota na koži tada nije išlo na maturu. 

Povezane vesti

 • Korisnik: ax
  11/09/2020 - 22:59
  Brut tada nije dolazio u nekoliko ko boja. Bio je zeleni Brut 33 koji se proizvodio u Italiji i bio je mnogo bolji to jeste jačeg mirisa od ovog Francuskog koji se danas prodaje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi