beskućnik, čovek i psi
Facebook printsc.
beskućnik, čovek i psi

Facebook printsc.

 Foto: Facebook printsc.

Već smo videli mnogo dirljivih priča o posvećenim psima, ali priča o beskućnici pokazuje da je takav odnos psa i čoveka recipročan. Beskućnica koja živi u ekstremnim uslovima sa svojih šest pasa u običnoj plastičnoj vreći za smeće ne poseduje ogromno bogatstvo, ali srce joj je puno ljubavi prema dlakavim prijateljima. Toliko voli pse da je odbila pomoć kako ne bi morala da provodi ledene dane na ulici.

Ispostavlja se da često ljudi koji imaju najmanje mogu najviše. Ovo je takođe slučaj 65-godišnje beskućnice nadimka Šole, koja je na ulici već osam godina. Uprkos okrutnoj sudbini koja ju je zadesila, međutim, ona je više zainteresovana za dobrobit svojih šest pasa nego za svoju.

Kada je policija primetila ženu koja se sakrila u plastičnoj vreći za smeće na ulici meksičkog grada Tijuane, odmah su je pokušali nagovoriti da se od kiše i mraza sakrije u lokalnom skloništu za beskućnike. Nisu, međutim, znali da će žena odbiti njihovu pomoć zbog svojih šest pasa, koji su živeli s njom u vreći za smeće.

beskućnik, čovek i psi

Facebook printsc.

 Foto: Facebook printsc.

U trenutku kada su policajci počeli da razgovaraju sa njom, žena je počela da se žali jer nije želela da svoje verne pratioce prepusti sudbini. U teškim vremenima na ulici samo joj psi mogu pružiti nadu, ljubav, toplinu i zaštitu. Dirljive scene snimljene objektivom fotografa Omara pokazuju surove uslove u kojima žena mora živeti i svedoče o tome da su oni koji imaju najmanje najveći primer bezuslovne ljubavi i saosećanja.

Budući da je psima zabranjen ulazak u hostel, žena je insistirala da ostane s njima, bez obzira šta se dogodilo. Plašila se da će ostati sami ako dobije pomoć policije. „Ne želim nigde da idem, ne treba mi pomoć, ovde mi je dobro“, ubedila je policajce, mada je bilo očigledno da je u nevolji na ulici. Šole nije želela da napusti svoje pse, od kojih je jedan bio samo u drugom stanju.

Policija nije mogla da ostavi ženu u smrzavajućim i opasnim uslovima, pa je konačno uspela da je ubedi da nađe krov nad glavom za noć. Trenutno Šole ostaje u hostelu za 50 pezosa dnevno. Iako je sklonište u vrlo lošem stanju, bar može biti sa svojih šest saputnika.

beskućnik, čovek i psi

Facebook printsc.

Foto: Facebook printsc.

Čim je priča o beskućnici objavljena na Internetu, pronađen je neko ko je odlučio da joj pomogne. Nakon čitanja priče, Alejandra Kordova Kastro bila je duboko dirnuta privrženošću žene svojim psima i dala im je ono što im je bilo najpotrebnije: vodu, hranu, ćebad, čarape i još mnogo toga. Ovaj jednostavan i lep gest nije koštao mnogo, ali starijoj ženi koja je pokušavala da preživi u surovim uslovima značio je ceo svet.