Baka i deka
Facebook
Baka i deka

Facebook

Baka i deka, Foto: Facebook

Dementni stariji bračn par, muž i njegova supruga koja pati od Alchajmerove boleti, uspeli su da pobegnu iz doma za stare " Elmkroft" u blizni Nešvila u državi Tenesiju, koristeći Morzeovu azbuku.

Osoblje stračkog doma dugo nije moglo da ustanovi kako su uspeli da pobegnu kada se vrata automatski zaključavaju i potrebno je uneti šifru da bi se glavna vrata doma otvorila, piše britanski "Daily mail".

Deka je, naime, iskoristio veštine koje je naučio dok je služio vojni rok, pa je sebe i svoju dragu uspeo da "izvuče" iz doma koji ima visok nivo obezbeđenja. U nameri da sa svojom suprugom pobegne, muškarac je pažljivo slušao zvuk tipki elektronskih vrata i tako je uspeo da provali šifru za otključavanje.

Osoblje dugo nije moglo da ustanovi kako su uspeli da pobegnu kada se vrata automatski zaključavaju i potrebno je uneti šifru da bi se vrata otvorila.

Baka i deka su vraćeni živi i zdravi, a država je kaznila dom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 dolara. Zbog incidenta, koji je mogao tragično da se završi, osoblje u domu je pojačalo nadzor nad štićenicima i naravno promenilo šifru na bravi

Takođe, obećali su da će dementnog deku češće izvoditi napolje, kako ne bi opet poželeo da pobegne, a njihova ćerka je rekla da će oca i majku češće obilaziti.