Psi
Youtube/Printscreen
Psi

Youtube/Printscreen

Psi, Foto: Youtube/Printscreen

Postoji razlog, ustvari, postoji bezbroj razloga zbog kojih su psi najbolji čovekovi prijatelji. Ova neverovatna bića pokazuju čistu ljubav, saosećanje, naklonost i odanost.

Gubitak prijatelja je užasno iskustvo, ali onoga što mnogi ljudi nisu svesni, psi žale na sličan način kao i mi. Naši najbolji četvoronožni prijatelji su, čini se, među najesencijalnijim članovima životinjskog carstva.

Psi iskazuju duboku empatiju, a gubitak saputnika menja tok njihovog života, često neograničeno.

Kada su pogođeni takvom tragedijom, psi mogu čak postati depresivni, bolesni i izgubiti apetit. Neki psi čak dožive iskustva promene ličnosti i postaju posesivni i dominantni.

Video čopora pasa koji žali svog prijatelja nakon što ga je udario automobil slomio je brojna srca.

Pas leži mrtav nasred ulice u Landžou, u centralnoj Kini, a njegovi prijatelji odbijaju da ga ostave na miru i sede tu pored njega, blokirajući ulicu.

Tužni psi zaustavili su saobraćaj, a automobili su morali da se voze oko čopora. Pokušali su da ga odgurnu i ožive, ali nažalost, nisu mogli nikako da pomognu svom prijatelju.

Prema izjavama očevidaca, psi nisu razumeli da je njihov siroti prijatelj umro i izgledali su kao da očekuju da se probudi i pridruži im se. Ipak, psi nisu jedini koji imaju takav osećaj empatije.

Poniji

Facebook/Printscreen

Poniji, Foto: Facebook/Printscreen

Slična priča je bila i sa Sarom Simons. Kada je njen poni stradao nakon što ga je udario automobil, grupa ponija je stajala pored njega, patili su zbog gubitka svog pokojnog prijatelja.