Google, Gugl
Screenshot
Google, Gugl, Foto: Screenshot

Imati sreće i kupiti nešto što želite zaista je sjajno. Međutim, takođe se dešava da potpuno slučajno uspemo da kupimo nešto što ne bi trebalo da bude na prodaju. Argentinac koji je kupio Gugl domen takođe ima iskustva sa ovim.

Ako se neko bavim ovim stvarila, zna da je kupovina domena velika stvar i da košta mnogo novca. Međutim, Nikolas Kurona iz Argentine imao je izuzetnu sreću i, kako navodi Guardian , kupio je Gugl domen za 2 funte, odnosno 2,30 evra .

Nikolas Kurona opisao je čitavu situaciju napomenuvši da kompanije ne rade, a takođe je dobijao razne poruke od prijatelja na Vacapu. Umesto da napusti posao ili ode na kafu i napravi pauzu, uputio se u internetski prostor, argentinski registar imena domena NIC Argentina , da vidi da li može pronaći nešto zanimljivo.

"Želim da razjasnim da nikada nisam imao loše namere. Samo sam pokušao da ga kupim i NIŠTA mi to nisam mogao", objasnio je u svoju odbranu.

"Čuvanje domena", praksa kupovine imena domena iz različitih nepravednih razloga, prilično je uobičajena praksa, a mnoge zemlje su uspostavile politike kako bi osigurale da ih zakoniti vlasnik imena domena može zatražiti besplatno. Međutim, argentinski slučaj je neobičan jer Gugl-ovo ime domena uopšte se nije trebalo prodavati: njegova licenca trebala je da istekne do jula ove godine.

Međutim, Nikolas Kurona dugo nije uživao u svojoj kupovini, jer je domen ponovo prenet na Gugl ubrzo nakon registracije bez povrata novca.