ŠTA BI BILO KAD BI BILO Ako biste iskopali rupu ispod Beograda, evo gde biste izašli

Zahvaljujući "Alisi u zemlji čuda" još kao mali počinjemo da maštamo šta bi se desilo ako bismo koijm slučajem iskopali rupu kroz Zemlju, odnosno, gde bismo to izašli sa druge strane. Danas, zaslugom grupe ljudi koja stoji iza jednog sajta, nalazimo se na samo jedan klik od lokacije "sa druge strane prolaza".

Korona
Foto: screenshoot

Milenijalci širom sveta poludeli su za sajtom pod nazivom Antipodesmap.com koji korisnicima iz čitavog sveta pruža mogućnost da saznaju šta se nalazi ispod njih, tačnije rečeno gde bi završili kada bi počeli da kopaju rupu ispod sebe, sve do suprotnog kraja sveta.

Da li ste voleli geografiju školi?

Ukupan broj glasova: 220

  • Da: 85% (188)
  • Ne: 15% (32)

Primera radi, kada bi neko od stanovnika Beograda počeo da kopa prolaz, možda bi se malo razočarao onim što ga čeka sa druge strane. Naime, prema mapi sa sajta, Beograd sa druge strane izlazi pravo u Tihi okean, i to u neposrednoj blizini Novog Zelanda.

Sudeći prema podacima, za sada samo 32 grada u svetu "izlaze u gradove" sa druge strane prolaza. Iz Madrida možete da prođete do Vebera, iz Velingtona u Alejos, iz Hong Konga u La Kuaku., dok se iz Šangaja može stići skoro pa pravo u Buenos Ajres.

Ako ste i vi kao mali razmišljali šta se krije sa druge strane Zemlje, OVDE možete da konačno zadovoljitte znatiželju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi