Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija
Pinterest pr. sc.
Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija

Pinterest pr. sc.

Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija, Foto: Pinterest pr. sc.

Po mnogima, ovo istorijsko otkriće može prepisati istoriju kao studiju koja pokazuje da je metropola od 1500 kvadratnih kilometara izgrađena pre 160.000 i 200.000 godina!

Ruševine drevnog južnoafričkog grada:

Zidovi ovog drevnog južnoafričkog grada napravljeni su od dolerita. Izračunavanjem brzine erozije dolerita, sama struktura je procenjena da je stara oko 200 000 godina. Iako je ovaj datum među istoričarima i arheolozima izazvao polemiku oko njegove autentičnosti.

Tamo gde se smatra da su egipatske piramide i mezoameričke strukture najstarije napredne građevine na svetu koje nisu stare više od 6000 godina, ove praistorijske, a složene ruševine zbunile su mnoge istraživače. Čak i najstarija građevina na zemlji, Megalitski hramovi na Malti, nisu izgrađeni pre 3600. pne.

Misteriozne ruševine 200.000 godina stare građevine u mozambičkom Maputu, za koje se smatra da su deo drevnog grada koji se proteže na 10.000 kilometara, otkrili su Mišael Tellinger i Johan Heine. Postoje putevi koji se spajaju sa složenim kružnim strukturama sa poljoprivrednim površinama što ukazuje da je pripadalo visoko naprednoj civilizaciji. O svojim nalazima Tellinger je opširno pisao u svojoj knjizi: "Hramovi afričkih bogova".

Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija

Pinterest pr. sc.

Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija, Foto: Pinterest pr. sc.

Procjenjuje se da su okruženi zidovi pronađeni na ovom mestu dugi 1500 kvadratnih kilometara, iako je svaki zid mestimično visok samo 3-5 metara. Međutim, zidovi su u to vreme bili daleko viši, što bi bilo pogođeno vremenskom erozijom. Da bi grad bio zanimljiviji, nalazi se geološki pored brojnih rudnika zlata i pretpostavlja se da su to bili prvi rudari zlata.

Čudna otkrića na drevnom južnoafričkom nalazištu:

Dalja studija je pokazala da su drevni stanovnici ovog grada urezivali detaljne slike u najtvrđe stene zidova, obožavali sunce i prvi su upisali sliku egipatskog Ankh-a - ključa života i univerzalnog znanja.

Ankh, upisan na egipatskom zidu

Zaista se čudimo kada vidim kako na zemlji može postojati simbol egipatskog boga hiljadama godina pre nego što je egipatska civilizacija izašla na videlo.

Istoričari su verovali da su Egipćani prvi koji su obožavali bogove urezane po zidovima egipatskih hramova. Ali verovatnije je da su Egipćani svoja verovanja nasledili iz ove južnoafričke kulture.

"Fotografije, artefakti i dokazi koje smo akumulirali ukazuju na izgubljenu civilizaciju koja nikada ranije nije bila i prethodi svima drugima - ne nekoliko stotina godina, ili nekoliko hiljada godina ... već mnogo hiljada godina" rekao je Tellinger.

Kritika zbog otkrivanja 200.000 godina starog grada u južnoj Africi:

Nažalost, glavni teoretičari i istoričari još uvek nemaju želju da sprovedu detaljnu studiju na ovom južnoafričkom mestu ili da se odreknu svojih prethodnih postulata.

Prema njihovim rečima, moglo je postojati mnoštvo ljudskih ostataka, artefakata, pa čak i naselja starih oko 200.000 godina, ali do sada nema takvih ruševina na svetu.

Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija

Pinterest pr. sc.

Južna Afrika, izgubljeni grad, drevna civilizacija, Foto: Pinterest pr. sc.

Pored toga, otkrivači Mišael Tellinger i Johan Heine navode da su "nezavisni istraživači", odnosno vatrogasci, koji nisu naučno datirali lokaciju bilo kojim prihvaćenim metodom, već su je uporedili sa zvezdama.

Postoje pitanja u vezi sa tačnošću metode datiranja erozijom dolerita, s obzirom na tvrdoću materijala. Oni tvrde da to nije valjan način za datiranje ljudske gradnje i nijedno od njih nije kvalifikovano za datiranje.

Stoga, Tellinger još uvek nije dobila potvrdnu podršku ili pomoć od glavnih istraživača za ovo čudesno otkriće. Međutim, drevni teoretičari astronauta veruju da je to kolektivni prevrt teoretičara, želeći da njihove teorije istorijskih civilizacija ostanu na snazi.

Uprkos sumerskim pločama spiska kraljeva, koji detaljno opisuju spisak kraljeva koji se proteže u vremenskom periodu od 224.000; Od kojih su 10 kraljeva za koje se dokumentuje da su postojali pre biblijske poplave. "Arheolozi ne žele da se bave ili priznaju ove vremenske periode", rekla je Tellinger.