JEZIVE GRAĐEVINE U nekima od njih odvijali su se pravi užasi?! Niko im ne prilazi, plaše se NAJGOREG?! (FOTO)

Od kraljevskih rezidencija, aristokratskih odmarališta, velelepnih hotela i urbanih zgrada fotografije koje su pred nama svedoče o tome kako su velelepne zgrade pale u zaborav i postale ruševine.

Vampir vampiri horor strah užas
Foto: Shutterstock

 

* U pitanju su uklete kuće, zamkovi i predsedničke palate

* Neke od njih ostavljaju bez daha, ali...

* Uteruju strah mnogima

Napravljene su tako da mogu da odole zubu vremena, ali su ostale da se bore same što iz političkih, finansijskih i porodičnih razloga, što zbog prirodnih katastrofa. Njihova lepota čak i ovako narušena oduševljava nas, pa ni ne čudi što ih turisti vrlo rado i sada posećuju. Na spisku najlepših ruševina našle su se njujorške uklete kuće, predsedničke palate, irski zamkovi i bizarni iglo hotel na Aljasci. Ovo su samo neke od mnogih koje ostaviljaju bez daha. 

SRBI HRLE U OVO LETOVALIŠTE Ako ponesete kamenčić s plaže, ovaj suvenir bi vas mogao koštati kao celo letovanje! Grci zabiberili!

Halcyon Hall, Benet Koledž, Milbruk, Njujork

Na ovom koledžu su se školovale devojke njujorške elite, ali kako je pomešano školovanje dobilo na popularnosti on je pao u zaborav davne 1978. godine. Glavna zgrada datira još iz 1893. godine.

I BOGOVI IM ZAVIDE! Tvrde da su potomci Aleksandra Velikog, žive i do 120 godina, a žene rađaju i sa 60! Upoznajte NAJZDRAVIJI narod na svetu! (VIDEO)

Tioronda imanje, Bikon, Njujork

General Džozef Houland rođen je u velikom bogatstvu koje je njegova porodica stekla u trgovini sa Kinom. On je dao mnogo toga drugima kao deo njegovog filantropskog rada, podižući biblioteke, bolnice, ali je imanje Tironda u Njujorku bilo oličenje njega. Nakon njegove smrti, imanje je postalo ustanova za lečenje mentalnih bolesti, ali je od 1999. godine napuštena.

SVE JE POČELO POSLE KIŠE! Iznenada se na jezeru POJAVIO GRAD, a onda je nestao za pola sata! Evo u čemu je tajna! (FOTO)

Sans Souci, Milot, Haiti

Kralj Henri Kristof iz Britanske Grenade, izgradio je ovu palatu. Kao nekadašnji rob, vatreno se borio za slobodu protiv francuskih kolonijalista. Kao izabrani predsednik nezavisnog Haitija pretvorio se u tiranina i osnovao sopstveno kraljevstvo na severu zemlje. Ovo je bila jedna od najvećih njegovih rezidencija, ali je 1842. godine ozbiljno stradala usled zemljotresa.

IMATE OSEĆAJ DA VAM JEZIK GORI? Ako volite ljuto, ovo morate znati! Igrate se sa organizmom

Havré zamak, Mons, Hainaut, Belgija

Ova tvrđava bila je u središtu velikih akcija tokom 16. veka kada je don Džon od Austrije vladao sa pola Španije. U 17. veku je modernizovana i napravljena u stilu seoske kuće. Od početka 20. veka u njoj niko ne živi.

PRVO MILOZVUČNO PEVUŠILA, A ONDA POČELA DA KOLJE! Devojčica TERORISTA sa nožem u ruci, prekrivena crnim nikabom, monstruozno odseca glavu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by luckie101 (@luckie101) on

Gordejuela Water Elevator, Los Realejos, Tenerife

Uprkos njenoj lokaciji iznad samog mora, ona je dovodila vodu sa rezervoara iz brda, piše Daily mail. To je radimo na prvoj parnoj mašini. Otvorena je 1904. godine, a napuštena je samo 15 godina kasnije kada je voće iz ovog reona postalo jeftino.

ISPOVEST UDATE ŽENE (37) U braku dobila dvojicu sinova: Našla ljubavnika dok je muž radio u Rusiji, pa ostala trudna! Sada misli samo o jednom

Hotel del Salto, Santandercito, Kolumbija

Hotel je smešten na 30 kilometara od glavnog grada Kolumbije. Izgrađen je 1923. godine kao privatno imanje, a samo pet godina kasnije postao je hotel. Zbog nedostatka sveže i čiste vode, hotel je morao da se zatvori 1940. godine. Tako je ostao sve do 2014. godine kada je rekonstruisan i pretvoren u muzej.

NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE KAKO JE IZGLEDAO PRE OPERACIJA Svi su ga se bojali, njegovo lice je odražavalo njegov bol. Danas je drugi čovek (FOTO, VIDEO)

Igloo City, Cantwell, Alaska

Ovo nikada nije bio niti će biti funcionalni hotel. Svrha mu je bila da privuče veliki broj stranaca da tu odsednu, ali nije uspeo u tome. Sada samo lagano propada.

HALO, UHAPSITE MOGA TATU Policija dobila poziv koji ih je šokirao! Sa druge strane slušalice bio dečak (5)

 

SRBI BESNI ZBOG NOVOG ZAKONA Običaj naših turista sada je postao KAŽNJIV! Ako putujete na more u OVU DRŽAVU, mogu vas ODRATI ZA 3000 EVRA!

Palata Sadama Huseina, Hila, babil Governorate, Irak

Palata je izgrađena kao oda Vavilonu i podjednako je možda i velelepna i otkad u njoj ne živi niko.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Saddam Hussein's Babylon palace #disneyforadespot #iraq #palace #babylon #ruins #creepyplace #thelionofbabylon

A post shared by licia_goes_east (@licia_goes_east) on

 

POTREBNE DOZVOLE I ZA PROSJAČENJE Ako prose bez odobrenja kazne do 370 evra, a evo koliko će koštati dobijanje dozvole

ALBANIJA KONDOM OD DRŽAVE Poznati jutjuber pokazao na šta podseća oblik evropskih zemalja: Srbima udario na NAJSVETIJE! Haos na društvenim mrežama! (FOTO/ VIDEO)

POSVAĐAO SE SA MAJKOM ZBOG ŠIFRE ZA INTERNET Sestra se umešala, on je davio dok policija nije stigla. Iza ubijene devojčice ostali verenik i beba (FOTO)

BONUS VIDEO: Domaći sladoled od kondenzovanog mleka po receptu majstora!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi