PRAVILO 30 SEKUNDI Ukoliko ste planirali da ovih dana putujete za Grčku, morate ovo znati! Sledeći saveti vam mogu SPASITI život!

Ostatak jula sunčan i topao.

Grčka, plaža
Grčka, Foto: Shutterstock/Ilustracija

* Ostatak jula sunčan i topao

* Oluja razorila Grčku

* Povređeno 7 Srba

* Među njima jedna devojčica

Nakon teške vremenske nepogode koja je sinoć pogodila Halkidiki i usmrtila šestoro ljudi, grčki mediji prenose da se radi o oluji kakva decenijama nije pogodila ovu zemlju.

STRAVIČNI DETALJI TRAGEDIJE U GRČKOJ! Majka i sin sedeli na plaži, onda je krov smrskao ženu, sin hteo da pomogne, ali vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na STAKLO!

Iako se intenzitet oluje nije mogao predvideti, bilo je najavljeno da će vremenske nepogode pogoditi sever Grčke i da će takve vremenske prilike trajati nekoliko dana.

Grčka
Grčka, Foto: Printscreen/Grčka info

Danas se na Halkidikiju očekuje maksimalna dnevna temperatura od 24 stepena i mestimično oblačno vreme koje će se zadržati sve do nedelje, kada se predviđaju pljuskovi sa grmljavinom.

VANREDNO STANJE U GRČKOJ! Halkidiki trese nevreme, turisti se hvataju za glavu! Porodice zabrinute za svoje najmilije, letovališta razorena!

Nestabilno vreme se očekuje do srede za kada se konačno predviđa prolepšanje vremena.

Grčka, nevreme, kiša
Grčka, Foto: Printscreen

Ostatak jula će pak, biti sunčan i topao, a idealno vreme će se nastaviti i u avgustu kada će maksimalne temperature tek na kraju meseca pasti sa 29 na 24 stepena.

STRAVIČNI DETALJI TRAGEDIJE U GRČKOJ! Majka i sin sedeli na plaži, onda je krov smrskao ženu, sin hteo da pomogne, ali vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na STAKLO!

Međutim, ako se kojim slučajem nađete u epicentru ovakvog nevremena, imajte na umu sledeće savete koji vam mogu spasti život.

- Ne krećite na put ako vidite da se najavljuje vremenska nepogoda

Grčka
Grčka, Foto: Printscreen/Live from Greece

- Čim čujete grmljavinu, utrčite u zatvoren prostor. Pronađite bezbedno mesto, na primer u kupatilu.

- Ne zaboravite pravilo 30 sekundi. Čim vidite munju počnite da brojite do 30. Ako začujete udar groma pre isteka od 30 sekundi, odmah trčite u zatvoren prostor. Ne izlazite pre pola sata od poslednjeg udara groma.

POTRESNI TRENUTAK KADA SU POGINULI OTAC I SIN (2) U GRČKOJ Stablo se obrušilo na njih, a onda je jedan čovek zaplakao i viknuo OVDE SU!

- Ako vas je nepogoda zatekla na otvorenom, sedite na zemlju i trudite se da što manja površina tela dodiruje zemlju.

- Klonite se betonskih podova i zidova - munja može da putuje i kroz metalne kablove.

- Ukoliko se nađete u taverni, odmah uđite u restoran što dalje od prozora.

- U jeku nevremena nikako ne krećite ka apartmanu jer olujni vetrovi mogu podići kiosk ili drvo koje vas može ubiti

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi