Kruzer Putnički brod Krstarenje Putovanje brodom
Shutterstock
Kruzer Putnički brod Krstarenje Putovanje brodom

Shutterstock

Kruzer Putnički brod Krstarenje Putovanje brodom, Foto: Shutterstock

Krstarenja su trenutno za mnoge turiste nezamisliva. Provoditi nedelje sa stotinama stranaca u zatvorenom prostoru? Putujete na desetine mesta začas? Nemoguće tokom pandemije korone. Ali mnogi ljubitelji krstarenja već sanjaju o svom sledećem putovanju - a neki su očigledno uštedeli za posebno luksuzno iskustvo.

Britanska brodska kompanija Silversea Kruises već godinama nudi luksuzna krstarenja širom sveta. Putnici su mesecima na brodu i vide desetine zemalja. Sistem je poznat i popularan - očigledno savremeniji nego ikad. Jer u roku od samo 24 sata krstarenje za 2023. godinu sa naslovom „Južna strana“ bilo je potpuno rasprodato. Prema Silversei, ovo je „najuspešnija rezervacija unapred u istoriji kompanije za krstarenje“.

To je samo po sebi zapanjujuće, ali još više kada pogledate cene luksuznog krstarenja. Najjeftinije karte koštaju samo 66.000 evra, najskuplje 254.000 evra. Pazite, po osobi, ne po kabini. Međutim, čini se da cena nije problem za kupce. „Ovaj uspeh, najuspešniji početak svetske turneje u istoriji naše linije za krstarenje, svedoči o velikoj potražnji koju vidimo na tržištu, posebno od bogatih, pronicljivih putnika“, rekao je Roberto Martinoli, predsednik i izvršni direktor Silversea .

Luksuzno krstarenje Silversea traje više od 6 meseci

Ali ima puno toga što se nudi za putnike. Putovanje traje ukupno 139 dana i vodi do 66 destinacija. Turisti se iskrcavaju u ukupno 34 zemlje na pet kontinenata. Luksuzne krstarice mogu se radovati, između ostalih, Papui Novoj Gvineji, Mauricijusu, Zelenortskim ostrvima, Tasmaniji i Novom Zelandu, Mjanmaru i Južnoj Africi.

Tokom krstarenja putnici su na brodu „Silver Shadov“ koji ima mesta za 388 putnika. Na brodu nedavno renoviranog broda putnici se mogu masovno radovati luksuzu. Ne samo da svi apartmani imaju pogled na more, naravno, tu je i usluga ličnog batlera. Tu su i besplatne 24-časovne usluge i besplatni ViFi. Ali s druge strane: po ceni bi to gotovo trebalo uzimati zdravo za gotovo.

Komentari (1)

Radnik

03.04.2021 14:40

Kao neko ko je radio za Silversea mogu da kazem da ova je ova kompanija bukvalno najgora za posao na kruzu. Staff se ponasa jako rasisticki prema belcima jer je vecina radnima sa Filipina. Putnici su bogati amerikanci koji se ponasaju katastrofa. Hrana za radnike je uzasna,bukvalno sam gladovao vecinu vremena tamo.