Krf za samo 199€

Alo.rs | Razbibriga 2020-02-19 09:38:16 2020-02-19 09:38:16

I to nije sve - odmor na omiljenom ostrvu turista iz Srbije može da se plati u deset rata.

Promo

Bogata istorija veže srpske turiste za smaragdno ostrvo Jonskog mora, ali razlog zašto svi vole da letuju na Krfu su prekrasne plaže. Ovog leta je agencija “Fibula” priredila iznenađenje – “boomerang” putovanje. Naime, za prvi polazak na ostrvo 15. juna “Fibula” organizuje odlazak autobusom i povratak avionom. Osim prvog, svi ostali polasci su sa avionskim prevozom.

 Čuven je i Kanal ljubavi u kojem se prave najlepše fotografije, a uz barove čuvenog Sidarija dobija se savršen odmor. Desetodnevni odmor u apartmanima “Taki&Efi” u Sidariju sa “Bomerang” prevozom košta 199€.

Krf je pravi dragulj Jonskog mora, jer ima prelepe plaže, bujno zelenilo, dobru zabavu, zanimljivu istoriju i nudi zabavu svakom turisti. Krf je kombinacija tradicije i kosmopolitskog načina života, jer nudi manastire i noćni život, muzeje i šoping, kupanje i izlete.

Na Krfu se nalazi toliko spomenika da bi turista mogao svakog dana da poseti po neku znamenitost i da na kraju shvati da je mnogo toga propustio. U sam grad Krf ili Kerkira se zaljubi svaki posetilac, jer su ulice popločane kamenom i u njima se nižu restorani, kafići, taverne, butici, radnje, suvenirnice… Krf je, inače, dobio ime prema nimfi Kerkiri u koju je bio zaljubljen bog mora Posejdon. Osnova grada je stena, a elegantne kuće se nižu I stvaraju prelep prizor u predvečerje. Pošto je dugo bio pod vlašću Venecije sačuvao je italijanski šmek koji je kombinovan sa grčkom tradicijom. U centru je Esplanada, najveći trg na Balkanu.U Esplanadu se uliva čuvena ulica Liston čijem šarmu nije odoleo ni Lorens Darel.

Krf je čuven i po tvrđavi, starom gradu koji je pod zaštitom UNESCO, crkvi Svetog Spiridona koji štiti grad, ali i obližnjem manastiru Paleokastrica i vili Ahilion, u kojoj se poslednja austrougarska carica Sisi zaljubila u lepog Grka.

Krf ima i Akvalend za klince i one koji su željni vodene zabave, dok je gradić Kavos namenjen mladima i onima koji vole divlje zabave, jer se naziva “grčka Ibica”. U Kavosu diskoteke, klubovi i barovi čine da ovo mesto živi 24 časa, a najveći broj turista ima od 18 do 35 godina. Letovalište se nalazi na krajnjem jugu ostrva, a od grada Krfa udaljeno je 40 kilometara i atraktivan je zbog povoljnih cena.

U toku trajanja sajma turizma agencija Fibula će za letovanje na Krfu avionom obezbediti dodatne popuste.

 

 

 

Expand player
Pogledajte više