STROGA PRAVILA U OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA Mere temperaturu na ulasku u zemlju, ako je povišena, ekspresno vas šalju kući

Svima će biti merena i temperatura.

Grčka, more
Foto: Shutterstock

- Redovni letovi za Egipat krenuli su juče, 1. jula 2020. godine, a tamošnje vlasti ujedno su objavile i mere za sve koji dođu u tu afričku zemlju. Ipak ono što niko nije očekivao je to da mora da ima negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

- Nacionalni avioprevoznik EgiptAir prevezao je putnike za Evropu, Severnu Ameriku, zalivske zemlje i neke druge arapske zemlje - potvrdio je ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji Amr Aljovali, napomenuvši da je u međuvremenu, Air Cairo poslao mejlove tur operaterima i turističkim agentima u Srbiji sa predloženim rasporedom, cenama i propisima.

Aerodrom
Aerodrom, Foto: Shutterstock

Egipatsko ministarstvo turizma najavilo je mere predostrožnosti, među kojima je neophodno da putnici na aerodromu pre polaska potpišu deklaraciju i imaju PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma polaska iz zemlje u kojima je SZO proglasio pandemiju. Ministarstvo je takođe izdalo precizna uputstva prilikom ukrcavanja u avione egipatskih avio-kompanija, što podrazumeva obaveznu sterilizaciju pre leta, obavezne maske tokom leta, odvojena mesta za osobe sa hroničnim bolestima, ali i mere po dolasku aviona na aerodrom čije će prostorije biti sterilizovane, a maske obavezne za sve zaposlene, i postavljanje elektronskih prolaza za merenje temperature putnicima.

Putnički avion
Putnički avion, Foto: Shutterstock

Popunjenost ugostiteljskih kapaciteta ne sme da pređe 50 odsto. Kretanje unutar tri uprave - Crveno more, Južni Sinaj i Matru nije dozvoljeno. Muzeji i arheološka mesta se polako otvaraju.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi